Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Mereka mengikuti saya

Tuesday, November 29, 2011

Jenjalan Di Bukit Tinggi...

Hari Ahad lepas Nani sekeluarga ke Bukit Tinggi...dh lama rasa nk ke sana..sbb tengok gambar cm bes je kan..konon nk feeling French la kejap..hikhikhik..

xda la bes sgt sebenarnya..tp kalo nk jalan2 tu boleh la..kalo nk tahu best ke x, kena la g sendiri..huhu..kitorg sampai dlm pukul 10.15 pg...kol 1 dah balik..hihihi..kalo cmni korg rasa best ke tempat tu???...Aqeef ja kot rasa bes sbb dia bebas berjalan..walaupun terhoyong-hayang..exsited sungguh dia..ye la..mana xbest..baru dpt kaki ni sama la mcm org yg baru yg dapat lesen keta..gila stereng..sama la kisahnya dgn anak kecil yg baru dapat skill berjalan..berjaaaaaaaalan xingat dunia..xrasa penat langsung..kita yg kejar ni yg rasa penat..sbb tu balik cepat..xlarat nk kepung anak..hihihi...

masa utk membebel amat la limited...jd layan gambar je la ek...hihi..nk g iron baju..

Aqeef tetap kerut kening...'inikan trademark saya mama...'


'mama..kita skang kat Perancis ke???'


'penat la jln mama..rehat la kejap...'


my lovely family.....


'sronok la mama kat sini..'


'rasa nk terbang la mama..'


'tangga ni Aqeef bleh turun sendiri la ma..'


'Abah..kita g jepun plak ke????'


'Aqeef xlarat dh maa...'


no camera plisssss...artis kita dh penat...sekian terima kasih..

ok babai....

Friday, November 25, 2011

Aqeef di Giant

Huhuhu, ni adalah video yg pertama nani upload ke dalam blog ni, saja nk try test upload video ke blog ni. video ni diambil oleh my hubby, lokasi di Giant, Kulim, masa balik kpg rumah ibu mertuaku...banyak lg video2 aqeef, tp saiz besar2(MB)..limit hanya 100mb je..xpe layankan yg ni dulu ye..


Thursday, November 17, 2011

Aqeef Is Turning ONE....

Assalamualaikum...

Ya Allah...dh berzaman rasanya x menghapdate blog kesayangan ni..bukan xingat tp mmg xda masa...ni pun i MC...jd Aqeef kt umah BS, mamanya boleh la menghapdate jap..

Alhamdulilah si anak bujangku dh setahun..kejapnya rasa..cm baru je rasa kuar dr haspital..suma tu masih segar dlm ingatan..sakit contraction pun ingt lg cmna..huhu...

hari ini, Aqeef dh boleh jln sepenuhnya...cuma kdg2 kalo dia terjatuh terus dia merangkak..hehehe..mcm xpercaya pun ada rasa bila tgk dia berjalan..hebat sungguh ciptaanMu Ya Allah..makin banyak akai dia skang ni..dh pandai angkat tangan bila org tanya sapa nama aqeef..dua2 belah tangan dia angkat..bila tanya mana mata...terkelip2 mata dia...kadang2 xberenti dok kelip..ish..makan puji pun ada..hehehehe...pantang dengar lagu yg rancak, terus menari..minat sungguh dengan iklan yg ada budak2 ataupun iklan yang ada lagu...

suka tutup tv dengan slambernya bila mama tgh kusyuk dok layan crita tu...tp bila bukak crita dia xda pulak dia nk g tutup tv tu..eeee...geram sungguh..bleh layan crita belalang kat astro ceria sampai abeh..tgk WIPEOUT, terkekek2 dia gelak bila ada org jatuh..bila peserta kena interbiew nangis...dia marah sbb nk tgk org jatuh...
suka sgt upin ipin...dok diam ja bila tgk...bila org wat suara katun betul3..dia sengeh...

muka masukkan jari dia dlm mulut org..kalo xbg dia nangis..jenis paksa budak ni..suma benda dia nk sepak mcm bola..kalo g giant ke, tesco ke, carefour ke, kalo lalu tempat mainan...jari dia asyik tunjuk pastu ckp nakkkk...aduh..kena elak lalu tempat menan..heheheh...

ada satu tabiat dia yg tiap2 hari akan dia lalukan..hari2 bila abah balik keja dia mesti selak baju abah and tarik belt...dia soh buka belt tu..pastu ke hulu ke hilir sambil bawak belt..jln pun terhoyong hayang ada hati nk bwk belt..kdg2 dia sangkut kat tengkuk dia..hihihi..mcm2 budak ni...

dh pandai salam...bila ckp Allahuakbar dia angkat tangan dua2 belah letak kt telinga xpun dia sapu muka amin terus..sukaaa sgt main kat dapun skang ni..rasa cm nk beli gate...kelentung-kelentang kat dapur...pandai merajuk..ish..ikut sapa xtau...

kalo crita pasal aqeef 3 hari 3 mlm pun x abeh...tu la dh lama x update mcm2 nk share...ok la ni nk share pasal Birthday Party Aqeef plak..birthday aqeef 25hb 10...kebetulan 26hb tu kan cuti deepavali...jd amek peluang tu utk buat birthday dia...sbb masa tu my parents ada kat sini..jd boleh la beri tunjuk ajar...ye la, first time nk wat kenduri2 ni..kecik2 je la..just panggil sedara, kawan ofis & kawan rapat je..

menu pada hari tersebut:
  • nasi beriyani
  • ayam beriyani
  • acar
  • mee udang
  • pulut kuning
  • dendeng daging
  • pelbagai jenis agar-agar
  • kuih koswi
  • sandwich
  • air oren
suma hidangan dimasak sendiri...mee udang tu my uncle mmg ada bisnes char kue teow + mee udang..hikhikhik..yg dia la yg masak..

seronok sgt bila kwn2 dtg...terima kasih ye kepada semua yg sudi dtg..yg xdpt dtg tu xpe la..taun depan insyaallah kalo umur panjang nani buat lagi...alamak penat dh la nk menaip...layan gambar je la ek..

BIRTHDAY BOY....


HIDANGAN


LITTLE ZORRO....nmpak sgt gg cm mama..boleh tersangkut kat celah gg..


BIRTHDAY CAKE...ammar tu sepupu nani...birthday dia 24hb..jd celebrate sekali..


yeay...potong cake...


maaf la yer..rumah saya comel je..itu adalah ahli keluarga+saudara-mara terdekat saya...


second birthday cake...atas cake ni tulis 'HAPPY BIRTHDAY AQEEF, MAMA & ABAH'..kami bertiga kan bulan OCTOBER..tp mana abahnya..oooo..abahnya photographer..


mulut aqeef cm xsabar nk mkn kek...



Hai semua....AQEEF NAK UCAPKAN TERIMA KASIH KPD AUNTY2 & UNCLE2 YG BAWAKAN HADIAH UTK AQEEF...byk sgt hadiah dia...kol 12 a.m dok bukak hadiah..org dh nk tido dia sibuk dgn hadiah dia..THANKS SEMUA...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...