Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Mereka mengikuti saya

Friday, May 20, 2011

Rindu....

Lamanya rasa xmengupdate blog...rindunya...tp apakan daya..banyak sgt urusan sehinggakan tidak sempat untuk mangarut mengarang disini..huhu..sebenarnya nani baru je tukar kerja..tu yg mcm kelam kabut skit..setakat ni ok la keja ni..dh nk buat cmne kan..keja kat tempat lama kontrak dh xsambung..jd kena la cari inisiatif untuk mencari kerja lain..kang jd penganggur, hutang ptptn sapa nk tolong baya?...

kerja kat tempat baru ni bleh la kuar lambat skit..kalo dlu 6.30 dh atas jln, skang 6.30 kat atas katil lg..heheheehe..kalo dulu 7.30 dh sampai ofis, skang 7.30 baru terhegeh2 nk kuar..hehehe..sempat la main2 dlu dengan Aqeef..peluk cium puas2 dlu..cuma bila keja private ni xbleh la nk balik sharp kan..lambat la skit sampai umah..tp xpe..xde la jem teruk yg kena redah..jem kat traffic light je..

dh la cite pasal keje..Skang ni nk update pasal Aqeef la..dia batuk la..sian kat dia..ubat dh nk abis..batuk dok cenggitu jugak..rasa cm dia makin kurus..mkn kuat..tp cm tulang je bila dukung dia..aduh..anak mama..nape cmtu?..erm..tp mmg diakui sgt2..dia sgt2 lasak..owh...kalo kita tgh baring dia panjat badan kita..menyeberangi kita untuk ke seberang sana..huhu...ayat..korang paham ke?..wat2 paham la ye..laci abah dia dh pandai bukak..sepahkan mainan mmg handal..sepahkan baju yg kita lipat mmg pro..

tp kan..ada satu perangai dia yg len mcm skit..huhu..dh pandai nk ikut org..sape yg lalu depan dia mesti dia nangis nk ikut..soh dukung dia..dia nk org teman dia main..xpayah main dgn dia pun xpa..asalkan dok dekat dia..yg lawaknya...stail isap susu pun dh mcm2..tunggang terbalik..ikut suka ati dia ja..dah boleh duduk...tp kadang2 tertonggeng jugak..huhu..dh angkat bontot gaya nk merangkak..tp xbleh wat step merangkak lg..org merangkak gerak pakai lutut dia pakai tapak kaki..jln gaya apa cmtu?..dpt bayangkan x?..ala bayangkan la sendiri..

lg ape ek?...ermmmm...oooo suka sgt wat bunyi burung terkukur abah dia panggil..dok saja2 ckp sorg..perkataan yg keluar ku ku ku ku..sbb tu la abah dia panggil burung terkukur..hehe..bleh berdiri sambil bergantung kat sofa..lama jugak..siap boleh pusing belakang sengih kat mama..konon hebat la..

ape lg ek?..tu je yg ingat buat masa sekarang...dh ada 2batang gigi..sgt sakit bila dia menggigit..suka tarik jari org masuk mulut dia pastu dia gigit..bila kita jerit dia gelak..penah jugak dia menggigit time menyusu..pastu kena tampo..tindakan refleks..huhu..sowii..dia sengih jugak..tu yg xtahan tu..kita marah mcm nk gila dia wat muka comel..



ni bukan gambar baru..ni gambar masa Aqeef 4 bulan..

Ok...bye...

Saturday, May 14, 2011

aqeef nk jenjln..

Bkn aqeef yg nk kuar jenjln..tp mama dia yg nk kan..hehe..kuar cari mkn..sbb td tghari dh kuar mkn kt seremban..mang ai jauhnye..mkn kenduri la..ape ke gila nk g lunch jejauh cmtu kalo sesaja..ni nk g cari mkn utk dinner plak..tp xtau lg kt mana...
Published with Blogger-droid v1.6.9

Wednesday, May 11, 2011

55 Petua Seronok Bekerja..

Gigih mama Aqeef ari ni pam susu di awal pagi..sbbnya nk g dengar ceramah motivasi oleh Dato' Dr. Fadzilah Kamsah..hehe..55 petua seronok bekerja..tp ok jugak pam susu awal ni..smlm Aqeef langsung xbangun menyusu..pg td pun dia jual mahal xnak susu..huhu..dh rasa penuh sgt ni..baik kosongkan..

ok..bye..

Sunday, May 8, 2011

Aqeef bila tidur...

Ni la ropa & gaya anak mama bila nk tido..kononnye xnk gangguan la tu...hem..mcm2..
Published with Blogger-droid v1.6.8

Aqeef tido...

Aqeef bila tido kena ada kain tutup muka dia..kalo kita alih mesti dia terjaga..dh jadi habit dh ni..tp xda la kena pakai kain yg sama..kang jd kain/selimut busuk plak kan..xda bantal busuk ada kain busuk plak..aqeef ni xkisah kain apa pun asal dia bleh peluk & ttup muka dia...risau jugak takut dia lemas ke hape...tp nmpak dia ok..xda la bg kt dia kain besar2 slalu bg kain lampin...bla bg kat dia otometik dia tutup muka terus tido...sebenarnya ni turun habit abah dia la...nk tdo kena ttup muka...hurm..ada jugak org lagu ni no...ada la...laki dan anak aku...huhu

ku keciwa...

hari ni dok umah je..sebabnya semlm berjalan sakan mengalahkan pasangan yg baru couple keluar berdating...huhu...smlm dh terjah midv..mom&baby expo..dr kol 11.30 sampai kol 9mlm ye..sbb tu la nani ckp mcm org kuar dting..paking je kena rm10..huHuahua...matlamat utk membeli nursing baju kurung tu xkesampaian sbb xde saiz..huhu..borong pampers je la smlm..pastu beli nursing bra,poncho,training cup utk aqeef..petpet nk kata murah sgt tu xde la..lebih kurang je..rm31.90..alang2 dh mai beli ja la kan..org sgt ramai...rasa sgt keciwa apabila nursing wear yg diidamkan itu tiada saiz..yg ada hanya saiz s..owh kena kuruskan badan la kalo cmtu..mana la nk muat saiz s..membesar bagai juara..heehe..xpa la..xda rezeki la tu..yg penting dpt mkn carl's jr..hoye...hari ni dok umah senyap2 ye..dh boliooo...huhu..

Friday, May 6, 2011

Mari la mari..pergi membeli...

owh..dia datang lg..ape yg datang?..ape lagi..mom & baby expo 2011...tidakkkkkkkkkk..cmno nk g ni?..ongkosnya tinggal seciput..tp mmg rasa nk pegi sgt..sbb masa bulan 1 ari tu ada benda yg nk beli..tp xbeli..sampai ari ni dok menyesal..saye nk beli baju kurung menyusu..masa ari tu harganya rm150 untuk 2 pasang...waahhhh...sangat berbaloi2...kalo x rm150 tu untuk sepasang je..ni mcm beli 1 percuma 1 la ni kan...nani pernah ckp dlm entry bila dia mau ni..erm..nk kena tgu duit turun dr langit ke?..aduh...mana nk korek duit ni?...baju ni sgt praktikal bagi saya kerana apabila pergi kenduri senang la nk menyusu si Aqeef ni..erm..lagi 1 nk jugak cari alat-alatan nak bagi untuk solid food baby ni..korang paham ke?..huhu..nani pun xpaham..ala..benda atau pun accessories ataupun gadget yg memudahkan feeding solid food..paham2 sendiri la..







sila klik pada gambar untuk pembesaran yg maksimum ye..








p/s: jom la kita g reramai menghabiskan apa yg ada..to my sister, dok berpantang elok2 naaa..hehe..i nk g shoppim..

Kerja gila...

Pagi td sempat wat orang kerja gila..hehe..sempat tawaf menara MATRADE 3 kali..huhu..sebab pa?..sebab semata2 nk dengar radio..kan hari ni hot.fm jemput YB PM kan..nk dengar la pe dia ckp..sbb secara santai..stat kol 7.30..kol 7.35 dh masuk pintu gerbang MATRADE..ala..baru stat..apa lg pusing la 3 kali..sampai mak gad tgk pelik..hehe..ingat nk pusing je sampai koi 8.30 tp ingat2 la..masuk keja koi 8..agak2 la kan..nk dgr kat ofis handsfree xbwk..cmna nk dgr radio pakai phone..pastu tau2 je la kat ofis ni suma website yg melaghokan diblock..jd itulah inisiatif yg diambil..sempat dengar sampai lagu kegemaran YB Dato' Seri yg kedua je..xsangka YB minat lagu Ronan Keating tu ek..If tomorrow never come..kalo lagu pertama Kancing suasa yg YB minat tu sbb org asli kat Pekan, agak2 lagu if tomorrow never come ni apa sejarahnye pulak ye?...huhu..xsempat nk dgr td..xsempat nk tgk eh cmna nk tgk dengar je la kan, FBI lawan dam aji dgn Dato' Seri..erm..xpe...mesti benda tu dok berulang dlm radio nnt..


p/s:sejak bila pn.nani begitu patriotik?..suka pulak dengan org2 politik?..cintailah negara Malaysia..yeah...

Wednesday, May 4, 2011

Lama xupload gambar Aqeef...

Rasa cm dh lama xupload gambar Aqeef..ada org rindu Aqeef ke?..hehe..abah dia la yg dok rindu kan..oleh kerana saya bercuti hari ni, jd terasa sewperti rajin mahu mengupload gambar2 Aqeef..buat lepas rindu bila kat ofis..



kat opis abah..seronoknye...



first time mkn..sedapnye biskut ni..comot mulut..



Aqeef nk bawak keta...



rawk...



aumm..sedapnye bubur ni..gigit sudu ye..


time ni gatal gusi..nk tumbuh gigi..

Tuesday, May 3, 2011

Penat...

Xda mood nk bekerja..boleh cenggitu?..penat sgt perjalanan balik ke KL semalam..jln jam teruk sgt..bertolak dr kampung nani dekat koi 2ptg sampai Seri Kembangan koi 10mlm..huhu..jauhnya Baling-KL..rasa mcm balik time cuti raya..nasib baik la Aqeef xde la buat perangai sgt..tp cian kat dia la..dh 5 kali bangun pastu tido, pastu bangun tido lg..tp xsampai2..syukur la dia mau duduk dlm car seat..kalo mama dia kena riba mau mai keja ari ni tangan xbleh angkat..lenguh..huhu..

dah penat sgt semalam, jd hari ni xda bekalan bubur utk Aqeef..cian anak mama..Aqeef mkn biskut ek ari ni..mama penat sgt semalam syg..esok Aqeef ada bekal ek..kuat mkn budak ni..seronok tengok dia mkn..masa ondaway nk balik kampung hari tu nani bekalkan kat Aqeef puri apple..alhamdulillah..dia mkn..ni yg buat mama semangat nk masak untuk dia..minta2 la anak mama ni xmemilih..mkn je semua..senang skit..lg 1, Aqeef xnak minum air masak pakai botol susu..dia nk minum pakai cawan..pandai ye..

Erm..dh 4 hari Aqeef mkn bubur nasi+carrot+kentang+ikan bilis..esok mama ganti ikan bilis dgn ayam plak ye..lepas 4 hari, mama try ganti ayam dengan isi ikan pulak ye..harap2 Aqeef suka..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...