Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Mereka mengikuti saya

Tuesday, November 29, 2011

Jenjalan Di Bukit Tinggi...

Hari Ahad lepas Nani sekeluarga ke Bukit Tinggi...dh lama rasa nk ke sana..sbb tengok gambar cm bes je kan..konon nk feeling French la kejap..hikhikhik..

xda la bes sgt sebenarnya..tp kalo nk jalan2 tu boleh la..kalo nk tahu best ke x, kena la g sendiri..huhu..kitorg sampai dlm pukul 10.15 pg...kol 1 dah balik..hihihi..kalo cmni korg rasa best ke tempat tu???...Aqeef ja kot rasa bes sbb dia bebas berjalan..walaupun terhoyong-hayang..exsited sungguh dia..ye la..mana xbest..baru dpt kaki ni sama la mcm org yg baru yg dapat lesen keta..gila stereng..sama la kisahnya dgn anak kecil yg baru dapat skill berjalan..berjaaaaaaaalan xingat dunia..xrasa penat langsung..kita yg kejar ni yg rasa penat..sbb tu balik cepat..xlarat nk kepung anak..hihihi...

masa utk membebel amat la limited...jd layan gambar je la ek...hihi..nk g iron baju..

Aqeef tetap kerut kening...'inikan trademark saya mama...'


'mama..kita skang kat Perancis ke???'


'penat la jln mama..rehat la kejap...'


my lovely family.....


'sronok la mama kat sini..'


'rasa nk terbang la mama..'


'tangga ni Aqeef bleh turun sendiri la ma..'


'Abah..kita g jepun plak ke????'


'Aqeef xlarat dh maa...'


no camera plisssss...artis kita dh penat...sekian terima kasih..

ok babai....

Friday, November 25, 2011

Aqeef di Giant

Huhuhu, ni adalah video yg pertama nani upload ke dalam blog ni, saja nk try test upload video ke blog ni. video ni diambil oleh my hubby, lokasi di Giant, Kulim, masa balik kpg rumah ibu mertuaku...banyak lg video2 aqeef, tp saiz besar2(MB)..limit hanya 100mb je..xpe layankan yg ni dulu ye..


video

Thursday, November 17, 2011

Aqeef Is Turning ONE....

Assalamualaikum...

Ya Allah...dh berzaman rasanya x menghapdate blog kesayangan ni..bukan xingat tp mmg xda masa...ni pun i MC...jd Aqeef kt umah BS, mamanya boleh la menghapdate jap..

Alhamdulilah si anak bujangku dh setahun..kejapnya rasa..cm baru je rasa kuar dr haspital..suma tu masih segar dlm ingatan..sakit contraction pun ingt lg cmna..huhu...

hari ini, Aqeef dh boleh jln sepenuhnya...cuma kdg2 kalo dia terjatuh terus dia merangkak..hehehe..mcm xpercaya pun ada rasa bila tgk dia berjalan..hebat sungguh ciptaanMu Ya Allah..makin banyak akai dia skang ni..dh pandai angkat tangan bila org tanya sapa nama aqeef..dua2 belah tangan dia angkat..bila tanya mana mata...terkelip2 mata dia...kadang2 xberenti dok kelip..ish..makan puji pun ada..hehehehe...pantang dengar lagu yg rancak, terus menari..minat sungguh dengan iklan yg ada budak2 ataupun iklan yang ada lagu...

suka tutup tv dengan slambernya bila mama tgh kusyuk dok layan crita tu...tp bila bukak crita dia xda pulak dia nk g tutup tv tu..eeee...geram sungguh..bleh layan crita belalang kat astro ceria sampai abeh..tgk WIPEOUT, terkekek2 dia gelak bila ada org jatuh..bila peserta kena interbiew nangis...dia marah sbb nk tgk org jatuh...
suka sgt upin ipin...dok diam ja bila tgk...bila org wat suara katun betul3..dia sengeh...

muka masukkan jari dia dlm mulut org..kalo xbg dia nangis..jenis paksa budak ni..suma benda dia nk sepak mcm bola..kalo g giant ke, tesco ke, carefour ke, kalo lalu tempat mainan...jari dia asyik tunjuk pastu ckp nakkkk...aduh..kena elak lalu tempat menan..heheheh...

ada satu tabiat dia yg tiap2 hari akan dia lalukan..hari2 bila abah balik keja dia mesti selak baju abah and tarik belt...dia soh buka belt tu..pastu ke hulu ke hilir sambil bawak belt..jln pun terhoyong hayang ada hati nk bwk belt..kdg2 dia sangkut kat tengkuk dia..hihihi..mcm2 budak ni...

dh pandai salam...bila ckp Allahuakbar dia angkat tangan dua2 belah letak kt telinga xpun dia sapu muka amin terus..sukaaa sgt main kat dapun skang ni..rasa cm nk beli gate...kelentung-kelentang kat dapur...pandai merajuk..ish..ikut sapa xtau...

kalo crita pasal aqeef 3 hari 3 mlm pun x abeh...tu la dh lama x update mcm2 nk share...ok la ni nk share pasal Birthday Party Aqeef plak..birthday aqeef 25hb 10...kebetulan 26hb tu kan cuti deepavali...jd amek peluang tu utk buat birthday dia...sbb masa tu my parents ada kat sini..jd boleh la beri tunjuk ajar...ye la, first time nk wat kenduri2 ni..kecik2 je la..just panggil sedara, kawan ofis & kawan rapat je..

menu pada hari tersebut:
  • nasi beriyani
  • ayam beriyani
  • acar
  • mee udang
  • pulut kuning
  • dendeng daging
  • pelbagai jenis agar-agar
  • kuih koswi
  • sandwich
  • air oren
suma hidangan dimasak sendiri...mee udang tu my uncle mmg ada bisnes char kue teow + mee udang..hikhikhik..yg dia la yg masak..

seronok sgt bila kwn2 dtg...terima kasih ye kepada semua yg sudi dtg..yg xdpt dtg tu xpe la..taun depan insyaallah kalo umur panjang nani buat lagi...alamak penat dh la nk menaip...layan gambar je la ek..

BIRTHDAY BOY....


HIDANGAN


LITTLE ZORRO....nmpak sgt gg cm mama..boleh tersangkut kat celah gg..


BIRTHDAY CAKE...ammar tu sepupu nani...birthday dia 24hb..jd celebrate sekali..


yeay...potong cake...


maaf la yer..rumah saya comel je..itu adalah ahli keluarga+saudara-mara terdekat saya...


second birthday cake...atas cake ni tulis 'HAPPY BIRTHDAY AQEEF, MAMA & ABAH'..kami bertiga kan bulan OCTOBER..tp mana abahnya..oooo..abahnya photographer..


mulut aqeef cm xsabar nk mkn kek...



Hai semua....AQEEF NAK UCAPKAN TERIMA KASIH KPD AUNTY2 & UNCLE2 YG BAWAKAN HADIAH UTK AQEEF...byk sgt hadiah dia...kol 12 a.m dok bukak hadiah..org dh nk tido dia sibuk dgn hadiah dia..THANKS SEMUA...

Tuesday, October 4, 2011

Aqeef 11 bulan..

Salam semua..dh dekat sebulan tak update..tetiba terus Aqeef 11 bulan...mana 10 bulannya??..:ehehe..xsempat nk karang..kira lumsump la..

Umur 11 bulan betul2 menguji tahap kerisauan dan kesabaran seorg mama..sbbnya kali ni Aqeef demam paling teruk..bermula dgn selsema..seminggu x ilang2..lepas tu dtg batuk..sblum ni Aqeef xpnah kena batuk..kahak byk sgt..ditambah demam panas..2 kali g amek ubt kt klinik..ingtkan yg second klinik tu Aqeef boleh baik sbb selalunya dia serasi dgn doctor tu..tp xkebah2 jugak demam dan xilang-ilang jugak batuk dia..berlarutan sehingga seminggu..kesian tgk dia..hari2 melepet, xlarat..mungkin dia sakit kepala sbb bila dia baring dia tarik tangan nani letak kt kepala suruh gosok2..sampai ke pagi dia xbleh tido sbb batuk sgt mengganggu..idung pun tersumbat..

Hari jumaat nani balik dr ofis, tgk abah Aqeef tgh dok jelum kepala dia sbb panas sgt..Aqeef baring je..mata pun layu je..bila panggil nama dia hanya pandang dgn pandangan sayu...uwaaa..nani belek2 tangan, Ya Allah..pucat..xda darah langsung..tgk kaki pun sama..dh kuning..masa tu air mata terus menitik..apa nk jd dgn anak aku ni..terus buat keputusan bwk g hspital..

Terus siap2..g Pusat Rawatan Islam AzZahra, Bangi..dh call sebelum tu..paed on duty mlm tu dr. Nazim..ramai jugak patient mlm tu tp xda la lama sgt tgu..sbb ktorg antara org yg terawal..masuk ja bilik dr. Aqeef terus nangis..huhuhu..bila suma dh explain kat dr., dan dr. Cek sume Aqeef kena amek nebulizer..sbb kahak byk sgt..sbb tu dia xselesa dan xbleh tido..nafas dia pun dh berbunyi dan nafas dia pendek..suhu dia masa tu 38.5..

Bila bwk dia g amek nebulizer lg la sedih..dia menjerit sbb dia kena peluk kuat2..ye la dh tgn tu asyik nk tarik buang nebulizer tu je..last skali dia tertido..bila ubt dh habeh, cabut nebulizer tu dia nangis pulak..nk lagiiiiii...aduh ni budak macam2..huhuhu

Balik mlm tu dia dh bleh tido lena..cuma sesekali terganggu dgn batuk je..mmg dr. Ckp batuk akan lambat skit ilang..dia dh lalu mkn..kalo masa demam langsung xnak mkn..sapa x susah hati kalo anak dia sblum ni bleh abehkan 2mangkuk nasi, kali ni 2 sudu je..tp ari sabtu petang dia dh habiskan 1 1/2 mangkuk bubur..Alhamdulillah..seronok rasa..

Sekarang dia dh ceria..main mcm biasa..sampai abahnya pun ckp "inilah Aqeef yg sebenar"...hehehe..Aqeef yg sebenar adalah Aqeef yg lasak..lg 1 kan, ubt yg amek kat AzZahra ni mcm sedap skit..Aqeef xmuntah..1 benda yg boleh share, kalo nk g hospital bwk je ubat2 yg kita amek kt klinik sblum ni..mlm tu nasib baik bwk..sbb dr. Nk tgk..

Aqeef dh nk setahun dh..kejap sgt rasa..dia masih lg xboleh berjalan..hanya berdiri lepas tangan dan memanjat saja..main hp pastu letak kat telinga gaya tgh sembang ngn sapa ntah..suka asah gigi..oh noooo...suka main tolak2 dia punya storage box yg penuh dgn baju dia..satu rumah dia tolak..kalo mcm ni mama xpayah beli yg first step punya mainan tu..aqeef blaja jln pakai stoerage box je.."̮ ƗƗɐƗƗɐƗƗɐ "̮ ƗƗɐƗƗɐƗƗɐ "̮..itu je yg ingt..nnt update lagi..

Ok babai..
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Sunday, September 18, 2011

KISAH RAYA 2011..

Baru nk bercerita pasal raya..skang ssh sgt nk dok lama2 dpn laptop..mmg xda peluang..ni pun update pakai hp..jd xbleh la nk menaip banyak2..

Aidilfitri 2011 kami sekeluarga sambut di Baling..kg sayeeee..taun lps di Selama jd taun ni turn Baling la plak kan..persiapan hanya ala kadar utk mak bapaknya kerana segalanya lebih tertumpu pd si Aqeef yg baru first time nk sambut raya..kalo mak ngn abahnya baju 3 pasang, anaknya dekat 10pasang..uwwwaaa..menangis abah sbb rabak poketnya terpaksa melayan mamanya yg eksited nk membeli belqh baju anaknya..ada jugak baju yg Aqeef dpt hadiah..syukur rezeki anak mama murah sgt bab baju2 ni..ada je yg nk hadiah..alhamdulillah..

Tema raya pada tahun ini adalah dusty pink tp tgk dlm gambar mcm pink giler..hehe..alkisahnya begini..sepatutnya kain baju raya ni adalah baju melayu taun lepas..tp taun lepas mak nani xsempat nk jait baju melayu..beli yg ready made..huhu..bila sampai taun ni kami membuat keputusan utk buat baju kurung..baju melayu beli ready made jugak..hehe..aqeef pun dpt sepasang baju melayu..tima kasih tok buat utk aqeef..

Kami beraya di Baling sampai raya ke3..tghari raya ke3 dh gerak ke kg en.suami..parit buntar..mmg seronok kan bila beraya dan ada anak..seronok kumpul duit raya anak..hehe..

Raya ke5 kami dh gerak balik ke KL sbbnya nani keja pada hari sabtu..pepagi sabtu sesudah subuh (6.15pg) kami gerak..sampai KL kol 9.15..ngam2 masuk opis..skali ngn aqeef dan abahnya skali masuk dok kt opis..xpe xramai org..suma bercuti lg..

Setakat ni saja yg ingt buat masa sekarang..

P/s: still xpandai cmna nk wat bg gambar kuar last..nape gambar kuar dulu ni??..kena explore lg..huhu..kira halal la..
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Sunday, August 28, 2011

Dh nk Raya..

Assalamualaikum..sekejap sgt rasa..ramadhan semakin hampir tinggalkan kita..dh nk raya dh..ni pun nani sekeluarga dh kat kampung..tahun ni turn beraya dikampung nani..aqeef pun dh 10 bulan..kadang2 rasa cm xpercaya..lg 2 bulan dh nk setahun dh nk bujang ku..

Dikesempatan ni nani nk ucapkan SELAMAT HARI RAYA kpd semua..mohon agar dimaafkan jika pernah terkasar bahasa, tersalah bicara, tertinggi suara, terkata apa saja..minta maaf dr hujung rambut hingga hujung kaki..semoga ramadhan tahun ni membawa keberkatan dan segala amalan diterima Allah yg Satu..

Yg dlm perjalanan pulang ke kampung, jgn lupa berhati-hati dijln raya..kepulangan anda dinanti untuk dirai bukan ditangisi..

P/s: nk update pasal aqeef 9 bulan..tp masa begitu jeles sekali dgn diriku..kuikuikui..xsempat..dh ada dlm draf tp xedit2 lg..sampai la aqeef dh 10 bulan..hahaha..mama aqeef mmg xup to date la..huhu..xpe la nnt ada peluang akan ku gunalan peluang itu..

Ok babai..

SELAMAT HARI RAYA kawan2 dr Aqeef, mama & abah..
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Friday, August 12, 2011

Iftar..

Dh hampir genap 12 hari kita berpuasa baru hari ni sempat nk wat entry pasal berbuka puasa..alasan yg sama..xsempat..bizi sgt..owh very klise..huhu..

Ok hari ni nani,en.suami dan tentunya Aqeef skali walaupun xposa akan berbuka di Hotel Marriot, Putrajaya..bukan atas tajaan sendiri tp disponsor oleh client company..kalo pakai duet sendiri mmg x la kan..xpayah nk membazir..masa berbuka bukan mkn byk pun sbenarnya..betul x?..

Hari sabtu mungkin berbuka dirumah kakak di ampang..hari ahad rumah pak jang..Hari rabu di Al-Rawsha bersama xroomate tersayang..hari ahad minggu berikutnya di dewan perdana felda..yg ni company sponser..fuhhh..setakat ni itu la jadualnya..mungkin akan diselitkan berbuka bersama xopismate tempat keja lama..

Hari2 lain hanya berbuka dirumah dgn menu yg sgt simple..2 jenis lauk je..huhu..

Ok itu je yg ingat..

Bye..

P/s: nntikan update Aqeef 9bulan..
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Tuesday, August 9, 2011

Tima kasih Tok..

Aqeef ada jersey harimau malaya..siap no. 8 lg..safiq rahim..trima kasih tok..sbb belikan aqeef jersey ni..abah aqeef eksited nk anak dia pakai walaupun baju tu agak besar..mungkin abah dia xsabar nk tgk anak dia besar kot..jd semlm aqeef pakai la jersey tu wat tido..
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Sunday, August 7, 2011

Baju kurung menyusu

Misi harini adalah untuk mencari baju kurung menyusu utk pakai raya..kt tenet byk tp takut saiz xpadan..huhu..nk g tgk sendiri..

Tetiba kuar gambar aqeef kan..hehe..mesti la anak mama enterprame dlm suma entry..ni gmbar aqeef mulut comot mkn ayam percik..
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Tuesday, August 2, 2011

Kenapa xbley update blog???

Kenapa ya saya xdpt publish post????aduh...apa sudah jadi???dok peram dlm draft lama dh..bila klik publish xda apa2 yg berlaku..sakit hati..sabar ya kawan2..saya akan usaha sampai boleh..
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Thursday, July 28, 2011

Testing

Sesaje nk cuba try test je..
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Saturday, July 23, 2011

Aqeef dh nk jadi Abang Long?????

Jeng jeng jeng....owh..berdebar-debar plak nk taip ni..hahahaha...
Jgn cepat membuat andaian yer...hehehe..Begini ceritanya...
Minggu lepas tetiba rasa cm lain macam..Yg boleh bermulanya tanggapan ini apabila bos encik suami bermimpi yg saya mengandung lagi...(skema plak)..sungguh terkejut mendengar cerita ini bila en.suami bgtau..Ya Allah..bukan xnak tp belum bersedia..xsanggup lagi nk bahagi kasih Aqeef..takut aqeef jd berbiar..huhu..boleh ke pikir mcm tu..xper la..bila dh abeh cite tu tetiba kawan kat opis pulak mimpi benda yg sama..aku jd semakin cuak..dh dua org mimpi benda yg sama ni..
Simptom2 lain juga ada menjelmakan diri..contohnya lenguh kaki..dulu masa awal2 preggy (masa tu xtau lg preggy) mmg rasa lenguh kaki ya amat..lepas tu perut asyik rasa lapar..asyik nk mkn je..boleh abehkan sepinggan nasi dan kue teow kerang dlm sekelip mata dlm satu masa..huh..mcm piranha..dulu masa mengandungkan Aqeef pun mmg cmni..bukak mata terus perut terasa lapar..xboleh ditangguh2 lagi waktu mkn...
ok simptom lain...tetiba perut terasa seperti penuh dgn angin..asyik sendawa ja..dulu masa mengandungkan aqeef pun sama..lg ape ye...ermmmmm...ok yg paling mendukacitakan apabila production susu semakin kurang..minggu lepas xda pun lebihan susu yg boleh dibuat stok..ini yg amat sedih..minum air halba pun xjln..minum susu pun sama..pam kat umah xkuar langsung..amat terasa seperti mahu berputus asa..tp masih ada sokongan en.suami utk meneruskan..time ni teringat plak kisah one of my friend kat opis lama..production susu dia pun merudum bila dia pregnant..masa tu dia xtau yg dia pregnant...tp susu makin kurang..erm..mmg susah hati..bayangkan dulu stok susu xpenah kurang, tp hari ni tinggal 6 botol ja stok kat dlm fridge..mmg sedeh..
jeng jeng jeng...simptom yg paling ketara sekali apabila saya muntah-muntah..bukan saya sahaja tp en.suami sekali..aduhhh..dulu masa preggy kan aqeef pun inilah yg terjadi..en.suami akan turut merasa loya..erm...masa ni mmg dh redha kalau mengandung lagi..mungkin Allah dh ada rancangan yg terbaik untuk hambaNya..en.suami pun redha..dia ckp dh rezeki Tuhan nk bg..kita patut terima..tp cuma 1 ja yg dia xsanggup..heheeh..boleh kuar dr mulut dia "cmna kita nk bgtau mak ayg?"....hehehe..sbb mak nani selalu ckp bg anak besar skit baru tambah lg..heheeh...dia dh cuak...
eh..ada lg satu tanda...stain...ada ingat pernah terbaca yg kalau ada kuar stain pun slh satu tanda mengandung..lepas tu Aqeef demam, asyik nak berkepit je...jd lebih manja..suka merengek..abah dia plak suka ckp "Abang Long ni...manja sgt..cmna nk jd abang ni?"...lepas dia ckp mesti la dpt renungan tajam dr i...hahahaha...
semasa gejala2 ini berlaku mmg la mr.P belum dtg lg..tp nani kan tunggang langgang..jd mmg susah la kan..masa tau mengandungkan Aqeef dulu pun belum lambat lg..huhu..
tp....nampak gayanya resultnya adalah -ve apabila mr. P menjengahkan diri..dh nk wat UPT dh..huhu..nasib baik xwat lagi..
tanda2nya mmg sama masa ngndungkan Aqeef..siap en.suami 1 hari xbleh bangun..bila bangun kepala berpusing..pastu muntah2..dulu cmni jugak..sampai balik kg nani yg drive..
Allah merencana yg terbaik utk hambaNya..
p/s: lepas bersalin ni kan, selalu sgt rasa ada benda bergerak kat dlm perut..normal ka eh?..ada sapa2 yg mengalami perkara yg sama?...
lambat nk update sbb mood xdtg2...sama cm ngndungkan aqeef jugak..mood slalu ilang..hahaha..mcm2..

Saturday, July 16, 2011

Sangat Bizi

Susah sgt nk curi masa nk update blog..hanya sempat berblogwalking sahaja..Aqeef pulak semakin xmau kat org..nk berkepit ngn mama je..pening...tok dia mai teman 2 minggu pun still xmau kat tok jugak..heran betol..xbleh mama bergerak skit..menangis mengalahkan kena pukul..geram pun ada..segala pergerakan menjadi sgt terbatas..dia nk kita duduk sebelah dia tgk dia main je..nyusu 2 3 kali isap dh xnak...makin kurang menyusu bila dgn mama..tp kat umah pengasuh banyak pulak dia minum..susah hati jugak sbb production mcm dh drop sgt..utk mgu ni mmg xde yg boleh dibuat stok..stok dh sgt2 berkurangan...aduh..memang sedih sgt..xtau nk buat cmne..tolong la saya..bila pam kat umah xsampai 1 oz pun dpt..heran jugak...kdg2 bgun kol 3/4 pagi pam susu..dpt setitik dua je..Ya Allah..dugaan tol..mmg dh rasa down sgt..tp cuba kuatkan semangat..skang ni kalo sekali pam paling byk akan dpt pun 4oz je..xtau la apa yg menyebabkan tetiba susu drop..nk kata faktor kerja mungkin jugak kot..sbb time pam mmg slalu lari..xbleh nk konsisiten..mmg pam sehari 3 kali..tp masa nk pam tu selalu lari..kadang2 awal..kadang2 lambat..masa pam tu xbleh nk konsentret sgt..dok pk pasal keje..hurm..segalanya berserah pada Allah..semoga Allah banyakkan rezeki utk Aqeef..

Aqeef skang ni dh pandai tunjuk perasaan...sapa ajar xtau..kalau dia xdpt apa yg dia nk ataupun kita amek apa yg dia tgh main terus nangis..bg benda lain dia cmpak..aduh..perangai huduh..bila abah drive dia selalu nk g kat abah dia..kalo kita tahan dia berpusing/meronta2 nk g jugak..hentak kepala kat pintu keta..ish..geram betol rasa..

mkn kuat..tp badan xnaik2..kurus je tgk..org selalu tegur ckp kecik..erm..nk wat cmne dh xnak naik..asalkan dia sihat sudah..gigi atas baru kuar 2 batang..baru nampak skit..tu pun dh suka gigit bahu mama..pandia buat memek muka busuk..bila kita ckp, "busuk cmna Aqeef?"..dia pun buat la memek muka yg melucukan..

itu je yg ingat..

ok bye..


ermm...nak beli pe ek ari ni?..rasa cm sume nk ni...


busukkkkkk...


mana la makanan Aqeef ni..


vrooommm vrooooommm..sapa nk ikut Aqeef?..

Sunday, July 3, 2011

Aqeef 8 bulan...

dh lama sgt xupdate,,mmg xsempat...bizi sgt..bila ada tender huru hara jdnya..huhu..banyak benda nk kongsi..ni nk cite pasal aqeef demam..masuk 8 bulan aqeef demam..selalunya kalo demam tampal kool pever mesti baik..tp kali ni lain skit..demam panas..suhu dia sampai 39.9..panas tu..yg paling menakutkan bila dia demam sampai menggigil-gigil..kaki tangan suma biru..Ya Allah..masa tu hanya Tuhan saja yg tahu perasaan ini..jelum kepala anak mak yg dok teriak..huhu..sedih sgt..xputus2 berdoa mintak Allah transfer ja demam tu kat nani..xsampai hati nk tgk dia sakit..3 hari dia xceria mcm selalu..monyok je..xdgr suara dia langsung..dgr dia nangis ja..aduh..makin xkeruan..tidur mlm mmg xlena...doktor bg ubat masuk bontot..setiap 4jam bangun masuk ubat..tp doktor ada sebut jugak mungkin Aqeef ni nk kena cmpak..mmg betol..ari sabtu demam dh kebah..mlm tu nmpak kepala & muka dia merah2..mcm ruam..samapi ke leher..dh rasa cm naik campak..terus call mak suruh bawak daun mambu..hari ni terpaksa EL sbb dia merengek pastu nmpak dia cm xlarat sgt..lemah je..kepala asyik lentok je..lg 1 mungkin dia demam nk tumbuh gigi..gusi atas dh bengkak & nmpak putih..cian anak mama..xsanggup tgk dia cmtu..bila lalui semua ni baru rasa pengorbanan seorg ibu mmg besar..sanggup xtido mlm bila anak sakit..patut la syurga dibawah telapak kaki ibu..


sedih sgt muka dia..ni masa kat klinik..nk angkat kepala pun xlarat..



abah menenangkan keadaan..



dh segar skit, kaco abah wat keje...yeaaaa...

p/s: sunyi bila dia sakit..xdgr suara seronok dia main..sedih sgt..skang ni dia kena cmpak..abah pulak kena outstation ke Penang 3 hari..dugaan betol..




Saturday, June 18, 2011

Sekinchan Ikan Bakar....

Ni nk cite hal minggu lepas..last week..mak, abah ngn adik nani dtg KL..jd nani amek la kesempatan bwk mereka mkn2..pilih punya pilih kami pilih sekinchan ikan bakar..nani g yg kat Setiawangsa...dh lama teringin nk try..baru berpeluang minggu lepas..

Sebenarnya mmg dh niat..dpt gaji pertama kat tempat keja baru ni nk belanja 1 family..agar lebih diberkati..cuma seorg je xde..adik nani yg kuat merajuk..haahah..jantan tp kuat sungguh merajuk..xpa la..x dak rezeki mu..lain gaji aku belanja naaa...sedap la ikan bakar dia..boleh layan..mlm tu ikan2 abah nani yg pilih..siakap, kerapu, jenahak, sotong...mmg licin la..puas hati tgk depa berselera makan..nasi tambah 4 kali mintak..huhu..air pun tambah jugak..bukan selalu kan belanja cm ni..apa salahnya rezeki yg kita dpt kongsi dgn org tersayang..kira2 celebrate birthday mak+hari ibu+bari bapa..boleh cmtu?..kira ok la..

harga nya pun berpatutan..xde la mahal sgt..kira berbaloi la mkn 10 org..lunch ayam kampung lg mahal...18 org rm450...fuh...berpoloh den..ni xda la sampai cmtu...lenkali kalo rasa nk mkn ikan bakar boleh la g sini lg..sayurnya pun dimasak ngn cara bakar juga...bes bes bes...




sungguh xsabar rasa nk makan..


berselera sungguh depa makan..


puas ati tgk bersih cenggini..


selepas kejadian..

Aqeef pun sama naik mkn ikan bakar..kalo xbagi nangis..dia mkn berselera sungguh..ratah ikan..siakap suka, kerapu suka, jenahak pun suka..mana ada benda dia tolak..huhuhu..

doakan rezeki bertambah, boleh la belanja makan lg...


Friday, June 17, 2011

Makan Free

Ari ni ari Jumaat..jd makan free..menu hari ni..
  • nasi tomato
  • daging kurma + kentang
  • ayam masak merah
  • acar timun
  • buah tembikai
  • air mangga..
Alhamdulillah...kenyang..moga murah rezeki bos...


cakap psal mkn free tetiba Aqeef plak nk inteprem..heheeh..Aqeef mmg suka inteprem..

Wednesday, June 15, 2011

Kerja Baru...

Fuuuhhhhh...dh lama xupdate...ssh la skang..biziiiiiii...balik umah xmampu nk bukak laptop dh..ari cuti berjalan je kejenye...huhuhu...byk benda nk share..tp dh xingat dh...haha...bleh cmtu?...kat opis mmg xsempat la..nk buka blog jgn harap..keje berlambak..kejap je rasa masa berlalu..tgk2 jam dh lunch..ecece..konon2 bizi wat keje la tu...slalu kol 6.30 baru kuar opis..tp xde la rasa tension..rasa ok je..kalo kat opis lama rasa xsabar2 nk balik..alhamdulillah..keje baru ni rasa ok..

Ni nk kisahkan hal keje baru..rasa syukur sgt2..sebab yg pertama...pagi2 sempat dulu main ngn Aqeef sblum g keje..gelak2..owh..sungguh teruja pg2 sebelum g keje boleh golek2 ngn dia dulu..Alhamdulilah...yang ke2...sempat buat air setiap pg untuk en.suami...huhu..kalo dulu mmg ngaku xpernah buat..kelam kabut..skang ni siap buatkan air untuk dia..syukur Alhamdulillah..yg ke3..boleh keluar rumah bersama2 en.suami..dh lama impikan keadaan mcm ni..keluar g keje sama2..kalo dulu nani dh kuar en.suami masih lena diulit mimpi xpun dia tgh mandi..tp skang boleh kuar sama2..alhamdulillah..nmpaknya doaku dimakbulkan yg Maha Esa..syukur...yg ke4...yg ni paling ketara...minyak kete saveeee sgt..kalo dulu 5hari minyak 1tank penuh..ari sabtu nk jln2 kena isi lain..sbb dh blink2..sekarang...sampai en.suami tanya..ni g keje ke x ni?..huhu..minyak hanya guna setakuk setengah je...ari sabtu ahad xpayah isi..Alhamdulillah..syukur sgt2 dgn nikmat Allah..yg ke5..tempat keje baru ni setiap hari Jumaat mkn free..ditanggung oleh ofis...jimat2..rehat pun 2jam..hari2 lain pun ada je org yg baik ati nk belanja mkn..tiap2 petang ada je org yg beli goreng pisang la, cucur udang la..jamu 1 opis...aduh..mmg kena kawal nafsu mkn kat sini..kalo x mmg mcm belon la lps ni..en.suami dh sound..dia ckp mkn setakat nk rasa sudah la..jgn melantak sampai kenyang..muahahahaha...padan muka...yg ke6..setiap ari khamis, lepas ofis hour ada kelas aerobic...bes..xpyh nk buang duit nk attend kelas aerobic..opis tanggung..g je la..

Yang tu je ingat buat masa ni...

p/s: Alhamdulillah dgn nikmat dari Nya...

Friday, June 3, 2011

Aqeef...

just nk upload gambar2 Aqeef..baru ada peluang skit..rehat lama skit kan..ari jumaat..jap lg sambung induction program..besa la..baru masuk keja..kena la attend induction..


merenung masa hadapan...




bergalak dlm keta...


hahaha..padan muka dia...



tolong...



lepas gerammmm...




aqeef suka wat lawak..




ni aqeef ke gegirl..



budak demam..sian..



time to sepahkan majalah2 mama..yeayyy..



apa yg seronok sgt tu?...



ssh betol nk amek gambar gigi dia..



mmg dia suka kalo mama pakai baju ni..ada benda nk mkn..




suka tarik sampai jd cenggini..



pastu dia sendiri gelak..



sakit perot dok ngn aqeef ni..suka wat lawak..huhu..



haiii..saye aqeef..




rehat sambil tgk tv..

adeessss..penat dh upload..lenkali rajin upload lg ye..byk lg gambar..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...