Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Mereka mengikuti saya

Wednesday, September 26, 2012

Jom Like Fan Page.......

Kawan-kawanku sayang sekalian..

Jom like Page MyVits4u...Banyak Tip Sewaktu Hamil, Tip Penyusuan, Tip Keluarga Bahagia segala macam tips la yang akan dikongsi bersama.

Jom sayang-sayang semua kita LIKE ramai-ramai PAGE ni..


Tuesday, August 7, 2012

Riang hatiku tidak terkira.......

Assalamualaikum...sebenarnya dh lama nani nak share pasal benda ni..tp asyik tak sempat je..hurmmm...xtau la bila akan ada masa untuk update blog tetiap hari...huhu..ok..memandangkan masa yang ada pun tak banyak, tak payah la nk membebel panjang2 ek..

Ok..sebenarnya nani nak share pasal kesan/akibat dari pengambilan supplement yang nani amalkan sebulan yang lalu..wahhhh..cm serious je kan..hihihi..ni ala2 testimoni la gitu..

Sebelum ni nani mmg cepat penat & badan lemah je..balik keje mmg fikir nk tido je..nak cepat2 siapkan apa yg patut sbb nk terus tido..slalunya lepas solat isyak mmg akan pengsan la..hahaha..jd bila fikir punya fikir, nani rasa sampai masanya utk consume supplement..memandangkan cara hidup seharian yg sudah semestinya tidak mengamalkan cara hidup yg sihat..sudah tentu mkn setiap hari tp masih belum lengkap lg nutrien2 yg diperlukan oleh badan (ye la...tghari mkn kedai..mlm kedai jugak..opppssss..tp sekarang hari2 nani masak tau..sbb dh byk tenaga..)

Jd buat keputusan muktamad untuk ambil supplement SHAKLEE..selepas beberapa kajian dilakukan..SHAKLEE yg berjaya tarik minat nani..yeahh..so, nani just ambil trial set je..sbb takut tak serasi dan yang paling penting harga mampu milik..hihihi..nani mulakan dengan ambil set asas..set asas terdiri drpd Vitalea, B-complex,Vit. C...oleh kerana nani mmg tak minum susu langsung dan sering lenguh bahagian tumit bila berdiri lama (masak kt dapur barang setengah jam pun sakit), jd nani ambil ostemetrix (kalsium) skali...lg 1 yg nani turut ambil ESP...yg ni mmg xbleh kalo x ambil...sbb byk sgt khasiatnya..rugi plak kalo x ambil...

Apa yang nani dapat rasa selepas sebulan consume, badan rasa sangat bertenaga, cergas dan ceria...bayangkanlah sekarang bulan puasa kan..nani akan bangun untuk sahur pukul 4.30pg...masak utk sahur..en.suami hari2 minta nasi goreng..dh abeh idea dh ni smpai ke hari 15..xtau dh nk buat nasi goreng apa lg..lepas sahur mmg dh tak tidur balik..pukul 6 akan siap2 mandi, solat sume..pukul 6.45pg keluar ke tempat keje..sampai ofis ada tadarus plak..masuk ofis sambung keje..tghari tazkirah zuhur..balik keje terus masuk dapur..masak untuk berbuka..sebelah malam, selepas mendekatkan diri padaNya dan meningkatkan lg amalan, sambung buat kerja rumah..lipat kain ke..mop lantai ke..kdg2 keluar lg..hihihi..just nk jln2..tp mmg rasa sgt berbeza...

Jd kepada kawan2 yg masih tercari2 supplement apa yg sesuai boleh pilih SHAKLEE..byk lg set yg SHAKLEE ada..untuk breatfeeding, set berpantang, set kehamilan, set kuruskan badan..anak2 yg picky eater..semua ada..nanti nani share lg..

Bawah adalah set yang nani amalkan..



anda berminat???
boleh call/whatsupp : 019-5456113
boleh juga berbbm: 278D9DB5

jgn malu2 nak tanya ape2 yg kurang jelas atau pun nak tau lebih lg pasal shaklee..dptkan konsultasi percuma...

Thursday, July 26, 2012

Baju Kurung Mengysu...

Salam Semua..Hari ni hari ke-6 kita semua menjalani ibadah puasa..sekejap sangat rasanya sudah hampir seminggu..syukur alahamdulillah diberikan kesihatan yang baik untuk menjalani dengan sempurna (Insayaallah)..paling berpuas hati kerana sampai semalam belum ada lg lauk bazar Ramadhan..berjaya untuk masak sendiri juadah untuk berbuka..walaupun simple tapi tetap rasa puas..apalagi  kalau masakan dipuji sang suami..wahh..nasi ayam dapat pujian tau..

eh..dh lari tajuk ni..nak bercerita pasal baju kurung menyusu..ok nani nak kongsi kat mana nak dapatkan baju kurung menyusu yang super doopeeer cantikkk...kain yang sangat selesa..lepas ni boleh menyusu di mana sahaja..amat mudah sekali..silalah like page ini..kat sana nanti boleh tengok album2 baju menyusu yang ada..yang pastinya kena cepat..sbb bajunya seperti pisang oreng panasss..baru je upload dh ada yg booking..jd kena cepat lah ye..bukan sahaja baju kurung menyusu tp baju kurung biasa pun ada...semuanya cantik-cantik belaka..nani dh beli tau..mmg puas hati..

kepada sesiapa yang masih lg tercari2 kat mana nk cari baju kurung menyusu cepat serbu Beautyzara Collection..like page nya dan anda akan mendapat update setiap hari..raya dh nak dekat ni..boleh la beraya dgn baju kurung menyusu yg dabomb..yeaaa...kat bawah contoh bajunya..cantik kan..dengan design kain yg terkini..mmg menarik..jgn ckp ibu menyusu xboleh bergaya..

Friday, July 20, 2012

Sambut Puasa..

InsyaAllah..malam ni lepas Isyak akan bertolak balik ke kampung..balik kulim dulu..hurmm..agak2 ramai tak yg akan menggunakan lebuh raya utara selatan malam ni?..mcm dh terbayang2 dh jem kat jln nnt..harap2 tak la teruk sgt..semoga perjalanan kami sekeluarga lancar dan selamat sampai ke kampung..InsyaAllah..Hari sabtu akan berbuka di kampung nani di baling & hari ahad berbuka di rumah mertua dia Kulim..

Hari ni terbeli lipsetik L'OREAL la pulop..harap2 en.suami tak perasan..silap2 diri sendiri yg bagitau..lepas tu terbeli baju utk Aqeef jugak..aduh...mana nk sorok ni?..kejap lg lepas office hour nak pegi amek tudung pearl haya yg dh di booking..alamak..terbooking pulop..ampun dan maaf dipinta ya en. suami..isterimu sudah jatuh hati pada Pearl Haya..dah tak mau NAJJAH dh..bosan dh pakai NAJJAH..kawan2 jom kita beli Pearl Haya..sgt selesa dan sgt kemas + cantik...mari kawan2 like Page Sarah de' Collection..byk Pearl Haya cantik2..iklan tak berbayar ye..

Nanti nani update pasal baju kurung menyusu yg sgt2 ohsemm..nanti nani bgtau ye mana nak dpt yg sgt2 berbaloi untuk dimiliki...

ok..bubbye..(mood: sgt berhoore2 dgn ketiadaan bos org2 besar kt opis...tu la sapa suruh tak bawak saya skali pegi hoore2)

Ahlan Wa Sahlan Ya Ramadhan Kareem... :)

Alhamdulillah..bersyukur ke hadrat Allah kerana masih diberikan nafas sehingga ke Ramadhan kali ini..setiap hari memanjatkan doa supaya dipanjangkan umur kedua ibubapa, suami, anak, diri sendiri, ahli keluarga yg lain dan seluruh kaum muslimin & muslimat..setiap hari juga berdoa supaya diberikan iman yg mantap semoga tidak tersasar dr jlnNya.. 
 Semoga Ramadhan kali ini akan lebih baik dr sebelumya..mintak2 dpt tingkatkan ibadah..dpt bertarawih memandangkan Aqeef dh boleh dengar arahan supaya jgn kacau kalau mama & amp; abah solat..elok ja dia berdiri kat sejadah yg disediakan utk dia..org belum sujud dia dh sujud dulu..harap2 dia boleh sabar sampai mama & abah abih tarawih..syukur alhamdulillah sebab ofis nani adakan program tadarus Al-Quran sepanjang Ramadhan ni..dh siap reply e-mail ustaz dh..nak join..nani mengaku bkn bagus sgt dlm membaca Al-Quran..tp sampai bila nk tgu utk perbaiki..umur makin meningkat..anak makin membesar..harap2 nani dpt ajar Aqeef mengaji sendiri..mula2 terdetik juga dlm hati rasa rendah diri dan malu bila nk bertadarus..sbb takut org ckp pasal kita..tp rasanya tak salah untuk kita perbaiki diri..ustaz ckp mungkin org lain pun sama mcm kita..jadi kuatkan hati..Insyaallah..Allah akan bantu setiap perkara baik yg kita nak lakukan.. 
 Ramadhan kali ini mungkin tidak semeriah tahun2 sebelumnya kerana permergian Ayah mertua pd bulan Febuari dlm keadaan kami semua tidak bersedia..walaupun begitu kali redha dengan setiap ketentuan yg telah direncanakan oleh Sang Perencana..sampai ke hari ini langsung tiada persediaan utk raya dilakukan...tema baju raya pun tak ada lg..langsung tak fikir..sebabnya setiap kali ajukan soalan kpd en. suami dia akan diam dan terus jawab raya tahun ni mesti mcm tak raya..nani faham..dia masih dalam keadaan sedih..jd perbualan tu akan terbehenti disitu...tergantung..mungkin dh dekat nk raya baru cari baju2 yg dh ready made kot.. 
 Alamak..cam sedih pulak kan...tukar cerita lah..cerita yg lebih menceriakan..hurmm...mestilah bercerita pasal anakandaku yg tersayang adalah cerita yg paling mengasyikkan..hahaha..boleh gitu???...ok lah...Hari ni usianya 1 tahun 8 bulan 3 minggu & 4 ahri..itu adalah berdasarkan ticker di atas..hahaa..masakan mampu lg untukku mengira sehingga begitu detail...gunakan teknologi yang ada.. Pada usianya 1 tahun 8 bulan, sudah macam-macam perangai/peel yang dh nampak..pandai merajuk..huhu..yang ni tak tau la ikut perangai sapa..konfem la mama...banyak vocabulary yang dia dh boleh sebut..contohnya: 
 1)baju 
 2)seluar (war je bunyinye) 
3)sabun (bun) 
4)naik 
 5)turun (won) 
6)bangun (nyun) 
7)cepat (pat) 
8)makan (kan) 
9)minum 
10)giant (yayen) 
11)nashhhh (bila nmpak petronas) 1
2)yakkk (bila dia poo poo) 
13)tido 
14)muttt (bila cari selimut busuknya) 
15) wow tikkkk (bila nmpak lampu2 yg cantik 
16)kottt (takut) 
17)puuu (lampu) 
18) pashh (kipas..hahaha..lawak) 
19)pon (telepon) 
20) tok 
 21) wan (nmpak org pakai kopiah sumanya dia panggil wan) 
22) beshhhh (best) 
23) dap (sedap) 
24) ayokk (bila tv tetiba terpadam) 
 Ishhh..tak larat dh nk senaraikan..byk rupanya..dan yg paing best adalah.........dia pandai jawab bila kita tanya "ni anak sapa ni?" dia jawab dengan memek muka sekali "MUISHHHHH"..maksudnya muizzzz..hihihhi..bangga abahnya..Aqeef juga dh boleh cakap dua perkataan sekaligus..contohnya "nak kan" nak makan..."nak num" nak minum..."bang dish" abg hadif..apa yg nani perasan mulutnya jd semakin ringan sejak consume susu ILHAM..alhamdulillah..

Friday, March 23, 2012

Dugaan & UjianMU

assalamualaikum.........

Lama sgt rasanya x update belog ni..bukan dh lupa..tp kekangan waktu yg memaksa keadaan berlaku seperti ini..(mula nk merepek)...apa yg nani nak kongsikan adalah beberapa berita sedih yg perlu dihadapi dengan tabah..nmpaknya tahun 2012 membuka tirai dengan berita yg perit untuk diterima..tetapi sebagai seorg muslim yg percaya akan qada&qadar ketentuan yg Maha Esa, kami redha atas segalanya...berat sungguh ujianMu Ya Allah..

22/2/2012
Tarikh ni akan kami ingat sampai bila2..pada tarikh ni lah bapa mertua nani telah meneriama panggilan Illahi untuk kembali menemui Pencipta yg mana telah dijanjikan bahawa setiap yg hidup pasti akan menemui mati...Abah mula sakit pada bulan DISEMBER 2011..9 hari abah terlantar dlm ICU..koma...lepas 9 hari baru abah sedar dan dipindahkan ke wad biasa..genap sebulan abah berkampung di wad..penyakit abah nmpaknya semakin pulih...dibenarkan pulang ke rumah..abah nmpak semakin sihat..kami sungguh seronok tgk perubahan abah yg lebih ceria dan semakin kuat..genap sebulan abah dirumah tetiba keadaan abah yg semakin pulih kembali sakit..terus bawa ke hospital & sekali lg terus dimasukkan ke ICU..tp kali ni sememangnya telah ditentukan dan dijanjikan Allah akan menjemput abah untuk pergi meninggalkan kami semua buat selamanya..tepat jam 7.07 ptg abah pergi meninggalkan segala urusan dunia..hati mana yg tidak luluh bila org yg kita sayang pergi buat selamanya..Aqeef belum sempat nk kenal tok wan dia..tp sudah tertulis dr azali lg mmg jln ceritanya begitu kita harus tabah menghadapi..semoga abah tenang di sana & diletakkan dikalangan org yg beriman..Al-Fatihah..

1/3/2012
Tarikh ni jugak xkan aku lupakan..tepat pukul 7.30pg..nani kena ragut..slalu dgr pasal ragut dlm brita atau baca dlm paper dh meremang bulu roma..bila diri sendiri yg menghadapi ujian mcm ni mmg mengalami trauma yg sgt teruk..takut nk duduk sorg2..tgk muka org lelaki yg xkenal suma ingat org tu jahat..bila org tgk kita rasa mcm org tu berniat jahat..nak hantar Aqeef g umah pengasuh sorg2 pun takut..kena g berdua ngn en. suami..dia kena temankan..dengar org jalan depan rumah dh rasa takut..Ya Allah..sampaikan kena mintak air penawar utk pulih semangat..sampai ke hari ni masih belum drive sendiri ke tempat keja..en.suami yg hantar..sbb kejadian tu berlaku bila nani sampai ofis..baru kaur dr keta..jalan dln lima tapak utk ke opis..dtg moto dr blakang..tarik beg..nani tergolek jatuh ke jalan tar..luka dilutut & tapak tangan..hanya hp yg selamat sbb hp xda dlm henbag..hp tgh pegang..manusia mmg sanggup buat apa sj utk dapatkan apa yg dia nak..semua tu menyusahkan bila semua dokumen nk kena buat baru..sampai kesudah kinci kreta & mykid aqeef xjumpa..peragut tu dh kena tangkap..suma dokumen & brg2 jumpa kecuali 2 benda tu saja yg xda..xtau la apa yg dia dh buat dgn mykid & kunci keta tu..semoga org yg bersalah akan mendapat hukuman yg setimpal..

11/2/2012
Pada tarikh ni Aqeef telah diserang cirit-birit...kesian sgt..sampai kena drip kat hospital serdang..mmg sgt kesia..aqeef yg kena drip mama yg nangis..xsampai hati tgk tangan yg kecik tu kena cucuk jarum suma..dia kena cirit-birit sampai seminggu..mcm2 org bg petua..minum air barli...barut dgn daun jarak..last skali nani bg dia air zamzam ngn kurma nabi tiap-tiap hari..baru nmpak dia ada tenaga skit..kalo x melepet je..nk ckp pun xlarat..yg dia tau air je..sepatah tu je ckp..bayangkan la..aqeef kan kurus kecil molek je..bila kena cirit-birit seminggu terus tinggal tulang ja..sampai timbul tulang belakang..setiap kali buka baju dia menitik air mata nani..sedih dgt tgk...Alhamdulillah,..Aqeef dh sihat sepenuhnya..mkn pun dh lalu..

18/2/2012
En.suami pulak demam + cirit-birit..elok aqeef dh sembuh beralih tangan la pulak..pergi ke abahnya..5hari jugak abah dia kena cirit-birit..monyok sma mcm aqeef dulu..huhu..sian tgk..mkn xlalu...

22/3/2012
Nani pulak yg kena cirit-birit..dekat opis kuar masuk toilet dr pg sampai ke ptg = 20kali..lembik rasa..harini terus mc..ni pun xlarat nk berulang masuk toilet..baru dpt rasa cmna aqeef rasa ari tu..mmg lemah sgt badan..mkn xlalu..mmg xda selera langsung..harap2 xlama la cirit-birit ni..Ya Allah sembuhkanlah penyakitku ini..Amin..

Aku redha dengan ujianMu Ya Allah..semoga segala ujian & dugaan yg Kau berikan kepada hambaMu yg lemah ini akan menguatkan lg Keimanan & Ketaqwaanku padaMu..semoga apa yg berlaku ini ada hikmah disebaliknya..

Wednesday, January 25, 2012

Aqeef vs Tulang Rangka..

Ohhhh..dh beberapa kali Aqeef pakai baju ni..dan yg pastinya, dia akan jd perhatian..ramai yg akan tegur..bukan tegur secara terangan tetapi berbisik sesama mereka..sbbnya mereka memandang sampai tersenyum dan cakap comeeeelll..aduh..serba salah pulak..sbbnya mama dia yg segan..lepas org tgk anak, org mesti la tgk mak ngn bapaknya pulak kan..terima kasih buat aunty Najah sbb hadiahkan aqeef baju ni..kami sgt2 sukakannya..siap glow in the dark lg..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...