Mereka mengikuti saya

Thursday, August 29, 2019

Creamy Aglio Olio Anak anak Suka..

Bila dah tak tahu nak masak apa, kita tukar selera. Selalunya bila Nani dah ketandusan idea nak masak lauk apa, Nani akan masak spagetti je.. 🤣 Sebab mudah dan anak anak konfem tak menolak..

Resepi ni Nani dapat dari junior sekolah dulu..dia kalau post masakan apa apa pun pasti nampak sungguh menyelerakan.

Aglio olio ni memang kegemaran anak anak Nani.. Sebungkus spagetti memang tak dapat la nak hulur hulur ke jiran. Sekali anak anak hadap settle semua.. 😁😁

Ok.. Nani share resepi. Nanti jangan lupa cuba tau..


Bahan2 spt dlm gambar ni.



CARA:
Panaskan olive oil + butter.. Masukkan udang.. Goreng dalam 3minit..angkat & ketepikan..

Dengan minyak yg sama, tumis bawang putih smpai naik bau.. Masukkan bawang besar masak smpai layu.. Masukkan carrot.. Masukkan 1 kiub ayam..
Masukkan air rebusan kulit udang..

Dah mendidih masukkan cooking cream.. Agak2 setengah kotak.. Masukkan mushroom..

Perasakan dgn garam.. Gaul2 tutup api

 Masukkan spagetti.. Ratakan

Hidangkan spagetti susun udang, daun parsley & tomato..
Taburkan parmesan cheese..

Ni versi untuk anak anak.. Tak pedas.. Kalau untuk mak mak dan ayah ayah boleh tabur chili flakes ye.. Baru menyengat..



Ok.. Boleh cuba ye kawan kawan..

Tuesday, August 27, 2019

2 Tahun Lepas..

Dua tahun lepas, bertarikh hari ni 27 September, tengah seronok layan sejuk penghujung musim sejuk di Melbourne..

Bagi nani Melbourne best sangat.. Memang akan repeat lagi insyaallah..

Masa ni kan, seluar pun nak terlondeh..tak tau la apa kaitan musim sejuk dengan seluar nak terlondeh.. Tapi memang betul.. Mungkin badan mengecut di musim sejuk.. 🤣 🤣 🤣

Merdeka!!!!

Bulan kemerdekaan..

Sudah terasa bahang nak menyambut hari merdeka bila order customer semua bertemakan bendera Malaysia..


Selepas 8 tahun

Bila nak mula semula menulis, rasa kekok.. 🤣 🤣 Maklumlah dah 8 tahun rupanya tinggalkan dunia blog ni..

Dalam masa 8 tahun, banyak sangat benda berlaku.. Dari bekerja sampai dah tak kerja sekarang ni.. Dari beranak satu sampai dah beranak tiga.. Dari duduk rumah bertangga tangga sampai dah duduk rumah atas tanah dan berpagar.. 😂😂

Tak tahu kenapa perasaan nak aktif blog semula membuak buak.. Jadi kita cuvalah menulis semula..

Monday, August 26, 2019

Rindu nak berblog..

Ya Allah.. Rasa rinduu sangat nak berblog.. Last post tahun 2012 rasanya.. 😅😅

Zaman tu zaman anak seorang.. Sekarang ni dah 3 orang anak dah..

Bila dah ada socmed, blog semakin dilupakan..

Tapi ikhlas cakap, feeling blog tak sama dengan yang kita post di socmed..

Ok lah...saja testing je ni..

😘😘

Wednesday, September 26, 2012

Jom Like Fan Page.......

Kawan-kawanku sayang sekalian..

Jom like Page MyVits4u...Banyak Tip Sewaktu Hamil, Tip Penyusuan, Tip Keluarga Bahagia segala macam tips la yang akan dikongsi bersama.

Jom sayang-sayang semua kita LIKE ramai-ramai PAGE ni..


Tuesday, August 7, 2012

Riang hatiku tidak terkira.......

Assalamualaikum...sebenarnya dh lama nani nak share pasal benda ni..tp asyik tak sempat je..hurmmm...xtau la bila akan ada masa untuk update blog tetiap hari...huhu..ok..memandangkan masa yang ada pun tak banyak, tak payah la nk membebel panjang2 ek..

Ok..sebenarnya nani nak share pasal kesan/akibat dari pengambilan supplement yang nani amalkan sebulan yang lalu..wahhhh..cm serious je kan..hihihi..ni ala2 testimoni la gitu..

Sebelum ni nani mmg cepat penat & badan lemah je..balik keje mmg fikir nk tido je..nak cepat2 siapkan apa yg patut sbb nk terus tido..slalunya lepas solat isyak mmg akan pengsan la..hahaha..jd bila fikir punya fikir, nani rasa sampai masanya utk consume supplement..memandangkan cara hidup seharian yg sudah semestinya tidak mengamalkan cara hidup yg sihat..sudah tentu mkn setiap hari tp masih belum lengkap lg nutrien2 yg diperlukan oleh badan (ye la...tghari mkn kedai..mlm kedai jugak..opppssss..tp sekarang hari2 nani masak tau..sbb dh byk tenaga..)

Jd buat keputusan muktamad untuk ambil supplement SHAKLEE..selepas beberapa kajian dilakukan..SHAKLEE yg berjaya tarik minat nani..yeahh..so, nani just ambil trial set je..sbb takut tak serasi dan yang paling penting harga mampu milik..hihihi..nani mulakan dengan ambil set asas..set asas terdiri drpd Vitalea, B-complex,Vit. C...oleh kerana nani mmg tak minum susu langsung dan sering lenguh bahagian tumit bila berdiri lama (masak kt dapur barang setengah jam pun sakit), jd nani ambil ostemetrix (kalsium) skali...lg 1 yg nani turut ambil ESP...yg ni mmg xbleh kalo x ambil...sbb byk sgt khasiatnya..rugi plak kalo x ambil...

Apa yang nani dapat rasa selepas sebulan consume, badan rasa sangat bertenaga, cergas dan ceria...bayangkanlah sekarang bulan puasa kan..nani akan bangun untuk sahur pukul 4.30pg...masak utk sahur..en.suami hari2 minta nasi goreng..dh abeh idea dh ni smpai ke hari 15..xtau dh nk buat nasi goreng apa lg..lepas sahur mmg dh tak tidur balik..pukul 6 akan siap2 mandi, solat sume..pukul 6.45pg keluar ke tempat keje..sampai ofis ada tadarus plak..masuk ofis sambung keje..tghari tazkirah zuhur..balik keje terus masuk dapur..masak untuk berbuka..sebelah malam, selepas mendekatkan diri padaNya dan meningkatkan lg amalan, sambung buat kerja rumah..lipat kain ke..mop lantai ke..kdg2 keluar lg..hihihi..just nk jln2..tp mmg rasa sgt berbeza...

Jd kepada kawan2 yg masih tercari2 supplement apa yg sesuai boleh pilih SHAKLEE..byk lg set yg SHAKLEE ada..untuk breatfeeding, set berpantang, set kehamilan, set kuruskan badan..anak2 yg picky eater..semua ada..nanti nani share lg..

Bawah adalah set yang nani amalkan..



anda berminat???
boleh call/whatsupp : 019-5456113
boleh juga berbbm: 278D9DB5

jgn malu2 nak tanya ape2 yg kurang jelas atau pun nak tau lebih lg pasal shaklee..dptkan konsultasi percuma...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...