Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Mereka mengikuti saya

Tuesday, October 4, 2011

Aqeef 11 bulan..

Salam semua..dh dekat sebulan tak update..tetiba terus Aqeef 11 bulan...mana 10 bulannya??..:ehehe..xsempat nk karang..kira lumsump la..

Umur 11 bulan betul2 menguji tahap kerisauan dan kesabaran seorg mama..sbbnya kali ni Aqeef demam paling teruk..bermula dgn selsema..seminggu x ilang2..lepas tu dtg batuk..sblum ni Aqeef xpnah kena batuk..kahak byk sgt..ditambah demam panas..2 kali g amek ubt kt klinik..ingtkan yg second klinik tu Aqeef boleh baik sbb selalunya dia serasi dgn doctor tu..tp xkebah2 jugak demam dan xilang-ilang jugak batuk dia..berlarutan sehingga seminggu..kesian tgk dia..hari2 melepet, xlarat..mungkin dia sakit kepala sbb bila dia baring dia tarik tangan nani letak kt kepala suruh gosok2..sampai ke pagi dia xbleh tido sbb batuk sgt mengganggu..idung pun tersumbat..

Hari jumaat nani balik dr ofis, tgk abah Aqeef tgh dok jelum kepala dia sbb panas sgt..Aqeef baring je..mata pun layu je..bila panggil nama dia hanya pandang dgn pandangan sayu...uwaaa..nani belek2 tangan, Ya Allah..pucat..xda darah langsung..tgk kaki pun sama..dh kuning..masa tu air mata terus menitik..apa nk jd dgn anak aku ni..terus buat keputusan bwk g hspital..

Terus siap2..g Pusat Rawatan Islam AzZahra, Bangi..dh call sebelum tu..paed on duty mlm tu dr. Nazim..ramai jugak patient mlm tu tp xda la lama sgt tgu..sbb ktorg antara org yg terawal..masuk ja bilik dr. Aqeef terus nangis..huhuhu..bila suma dh explain kat dr., dan dr. Cek sume Aqeef kena amek nebulizer..sbb kahak byk sgt..sbb tu dia xselesa dan xbleh tido..nafas dia pun dh berbunyi dan nafas dia pendek..suhu dia masa tu 38.5..

Bila bwk dia g amek nebulizer lg la sedih..dia menjerit sbb dia kena peluk kuat2..ye la dh tgn tu asyik nk tarik buang nebulizer tu je..last skali dia tertido..bila ubt dh habeh, cabut nebulizer tu dia nangis pulak..nk lagiiiiii...aduh ni budak macam2..huhuhu

Balik mlm tu dia dh bleh tido lena..cuma sesekali terganggu dgn batuk je..mmg dr. Ckp batuk akan lambat skit ilang..dia dh lalu mkn..kalo masa demam langsung xnak mkn..sapa x susah hati kalo anak dia sblum ni bleh abehkan 2mangkuk nasi, kali ni 2 sudu je..tp ari sabtu petang dia dh habiskan 1 1/2 mangkuk bubur..Alhamdulillah..seronok rasa..

Sekarang dia dh ceria..main mcm biasa..sampai abahnya pun ckp "inilah Aqeef yg sebenar"...hehehe..Aqeef yg sebenar adalah Aqeef yg lasak..lg 1 kan, ubt yg amek kat AzZahra ni mcm sedap skit..Aqeef xmuntah..1 benda yg boleh share, kalo nk g hospital bwk je ubat2 yg kita amek kt klinik sblum ni..mlm tu nasib baik bwk..sbb dr. Nk tgk..

Aqeef dh nk setahun dh..kejap sgt rasa..dia masih lg xboleh berjalan..hanya berdiri lepas tangan dan memanjat saja..main hp pastu letak kat telinga gaya tgh sembang ngn sapa ntah..suka asah gigi..oh noooo...suka main tolak2 dia punya storage box yg penuh dgn baju dia..satu rumah dia tolak..kalo mcm ni mama xpayah beli yg first step punya mainan tu..aqeef blaja jln pakai stoerage box je.."̮ ƗƗɐƗƗɐƗƗɐ "̮ ƗƗɐƗƗɐƗƗɐ "̮..itu je yg ingt..nnt update lagi..

Ok babai..
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...