Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Mereka mengikuti saya

Tuesday, August 31, 2010

60 days to go..

Sekarang dah 31 minggu..hari jumaat ni ada appoinment doc..doc. ckp nk jumpa sbelum balik raya..sbb kalo ikutkan jumpa masa 8 bulan..huhu..risau plak..takut nk timbang berat..huhu..takut nk terima kenyataan la tuh..hehe..ye la..ada x org yg macam saye?..time sahur pun bertambah nasik sakan..konpem 2 pinggan saye bedal time sahur..hehe..en.suami time sahur nk buka mata pun xlarat..bini dia siap bleh tambah lagi selagi ada masa..hehe..sbb tu la saye rase yg berat saye akan naik dengan jayanya..kalo masa check up time 7 bulan naik 1.5kg, agak2 bulan posa ni lg naik ke ada turun skit..tp kalo direnung2kan dr segi tahap pemakanan xder maknanya berat nak turun..hehe..kita tunggu dan lihat sajo..



lagi 1 yg membuatkan diriku tidak senang duduk apabila kawan2 di opis selalu je ckp cenggini.."nani, awak dah cek ke?..baby awak ok ke?..besar ke x?..perut awak xmcm org pregnan 7 bulan pun..baby awak cukup berat x?.."..huhu..itulah kata2 yg sering didengari di opis..kalo sebelum ni pun diorg bising jugak..sbb masa pregnan 5 bulan masih boleh pakai baju kurung lg g keje..ari2 diorg tanya bila nk pakai unipom..huhu..saye pun xder jawapan untuk semua itu..masa g check up 7 bulan, berat baby 1.1kg..doc. ckp ok..so, ok la..xder la kecik pun..perut je kecik..rasanya family nani mmg jenis mcm tu..kakak nani masa pregnan dulu lg la..5 bulan dia still bleh pakai jeans lg..gila ka hapa..sepupu sepapat nani pun cmtu jugak..so, mmg dah macam tu la kot..

p/s: doakan semuanya baik2 aja..

Saturday, August 28, 2010

Mahu beli ini....

Hari ni cadangnya mahu ke Fabulous Mum...erm..nk beli pe ke?..dok berkira2 mahu beli storage milk seperti di bawah..



harap2 ada la special offer..kena beli jenama moms little ones ni sbb boleh masuk ngn madela punya pump..hari tu dah tgk kat sogo brand bumble bee..ada offer..tp one of my friend bgtau yg bumble bee xbleh fix dengan madela..so, xjd la nk beli..

lagi nk beli per ye?..erm..mcm2 dlm kepala ni..huhu..nursing bra, nk botol susu avent jugak@Dr.brown?..erm..masih belum membuat keputusan..dr.brown bagus sbb anti-colic..dlm botol tu mcm ada satu tiub utk pengaliran udara..tp mahal la skit kan..huhu..

apa2 pun sila lah bershopping dgn berhemah ye pn.hanani..jgn borong sesedap rasa je..ingat nk raya dah ni..duit kuih raya xbayar lagi..huhu..duit raya utk budak2 lagi..baju raya saya pun xder lagi..so, berjimat cermatlah..

Friday, August 27, 2010

Mendobi..

Apabila mencecah usia kandungan 30 minggu, maka mood untuk membasuh baju-baju baby pun datang..dgn serta merta (sebelum mood rajin tu lari jauh2) terus la mulakan proses basuh membasuh..owh, sgt teruja tgk baju2 yg tomei2..sbb tecik2..wahh..suka2..

selagi dok tgk baju2 tu, selagi tu la dok pk cukup ka?..erm?..rasa mcm dah cukup..tp bila pk lg rasa cm xcukup plak..huhu..malas la nk pk..kalo pk sampai bila pun dok rasa xcukup2..hehe..

tetiba idea untuk mengarang hilang..huhu..layan gambar je la..


susun2 dulu..kira2..xabeh2 kira..


dah bleh basuh..


the first batch..


cukup ke?..


the second batch..


lampin, tuala, saputangan & selimut..

Wednesday, August 25, 2010

Dooooiiitttt Raya...

Alhamdulillah..kerajaan setuju nak bg duit raya untuk kakitangan kerajaan dari Gred 1 hingga 54 termasuklah pesara..Rm500..x la banyak sgt..tp lebih baik dari xdpt langsung..b..nk duit raya jugak..hehe..

Tuesday, August 24, 2010

Maher Zain

Sudah jatuh cinta dengan lagu ni......syahdunya...




sudah tidak ada mood untuk menghapdate blog..kena g topup mood dlu..huhu..kena cari ilham..xtahu kenapa tiba2 malas sangat..status kat fb pun dah lama xberubah..sgttttt malas...

Wednesday, August 11, 2010

Alhamdulillah..

Alhamdulillah..syukur sgt2 sbb berjaya berpuasa..bagus baby mummy..bagus je kat dlm ek..aktif jer..so mummy pun senang hati..xder pening2 nk pitam..stakat pedih perut sikit je la..tu pun dah pukul 7 baru terasa..hehe..akan ku usahakan untuk berpuasa penuh..

p/s: Ya Allah, Kau permudahkanlah urusanku..

Tuesday, August 10, 2010

Ahlan Wa Sahlan Ya Ramadhan..

Selamat Menunaikan Ibadah Puasa pada semua..mari tingkatkan ibadah di bulan yg mulia dan penuh keberkatan ini..semoga semuanya diberkati Allah..

Mari kita niat sebulan berpuasa..dulu2 mak slalu ingatkan..niat sebulan terus..nnt kalo mlm laen terlupa pun xpa la..sbb dh niat sebulan kan..

Maksudnya: Sahaja aku puasa untuk sebulan pada bulan Ramadhan kerana Allah Taala.

p/s: harap sgt dpt puasa penuh taun ni..(mmg la boleh penuh..sbb preggy sah2 la xdak cuti)..tp takut badan xtahan la pulok..akan ku kuatkan semangat..cuba sedaya yg mampu..tp kalo xmampu nk wat cmna kan..huhu..baby tolong mummy yer..mummy nk puasa penuh ni..

Sunday, August 8, 2010

Sogo...

Semalam sgt memenatkan..Org kat sogo mcm semuttttt..Ya Allah..nk pilih barang satu hal, nk beratur bayar satu hal..tu pun terus ke barang2 baby..xder singgah kat tempat2 len..ada la beli sikit2..hehe..nnt baru update ek ape yg nani beli..

p/s:gatai sangat nk p time memner sale..ambek la habuan..huhu..

Thursday, August 5, 2010

Terima Kasih En. Suami..

Terima kasih En.suami..sbb bawak nani g makan kat SOHO lagi skali..hehe..just bg hint nk mkn tomyam sedap je..sebenarnya dlm ati mmg nk mkn kat situ..tp cm segan plak nk ckp..hehe..takut dia kata mengada2..huhu..so, just ckp rasa nk mkn tomyam yg sedap je la..dia terus ckp SOHO ek..hehe..cmna dia bleh tau apa yg ada dlm hati bini dia nih?..hehe..sangat terharu..dengan pantas terus mengangguk..yeaaaa...bleh mkn tomyam..yummy..thanks hubby..


mkn kat sini..

kalo ari ahad ari tu nani teringin sangat nk mkn.............

:

:

:

:

:

:

:

:


cucur cempedak..hehe..sampai ke pekan sg. buloh kami mencari..dpt jua akhirnya..

terima kasih en. suami..

sayyyyyyaaaaaannngggg kamooooo...



Monday, August 2, 2010

Mak Buyung nk Bergambar..

Gambar2 ini di capture selepas kami laki bini gelak bagai nk berburai isi pewot tgk Cuci the Musical 2..huhu..

Sila lah layan..



my belly at 27 weeks..(eh ni belum g lg la..)


apa beza ngn gambar diatas?..biar la..dh penat2 upload..tgk2 cm lebih kurang pulak..hehe..(ni pun masih di rumah)


dh abeh tgk Cuci..bleh balik dah..


penat tgk teater ni..lama sgt..sakit pinggang den...


la..ingat dah balik..


apakah??


kenapakah??

p/s: Ada lagi gambar yg nk di upload..tetapi tetiba brokbeng ni yg mengong ataupun blog ni pun dh mengong..hehe..xbleh upload daaa..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...