Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Mereka mengikuti saya

Tuesday, October 27, 2009

Jalan-jalan Cari Makan

Hari Jumaat..seperti biasa...rehat yang panjang yang perlu dihabiskan jauh dari area office yg membosankan..hehe..dah jemu asyik mkn benda yang sama setiap hari, hari jumaat la satu2 nya hari yang bleh mkn jauh skit, sedap skit, habiskan duit sebenarnya...

Ari Jumaat mgu lepas kitorg pegi mkn kat BREM MALL..yg mcm pekan cina yg dh mati...Brem Mall pun cm hidup segan mati xtau..huhu..tp ada kami kesah..hentam saja labu..asal bleh mkn selain dr tempat yg selalu mkn..kalo x zehra, tesco..dh bosan dah..so, kitorg pun mkn la kat Kepong Kopitiam...

KEPONG KOPITIAM


Milo Tabooorrr 1...


Sedapnye dapat minum Milo Taboooorrr..


Kak Zally dengan air minumannya...


ABC Kak ROse yang sangat menyelerakan...


Syada dengan aksi berani matinya...Pisau OK?..


Kak Maz and Syada..

Ini tidak adil..gambar kak rose nape posing...gmbar kitorg candid2 je..


Perut dah kenyang..Jom jejalan..


Pilih Syada..jgn xpilih...Credit to kak maz..


Perlu ker?..

Lame x hapdate...

Rase cam dah lame xhapdate blog neh..bukan xder mood tp xder masa..mcm bz sgt je...mmg agak bz..sbb kena tukar unit kejap..untuk 2 minggu je..tp keje kat unit ni mmg xbleh nk selit ngn aktiviti lain..hehe...kena fokus...

erm..kalo tgk ticker tuh, ada lg sebulan je..rasa cam dah dekat sangat dah ni..cuti xapply lg..esok la kot rasanya nk apply..bwk kad jemputan skali bg kat bos..kena pikir ayat baek punya nk apply cuti ni..takut x approve plak..kalo approve pun kena kurangkan..xmau seh..bukannya amek cuti lama pun...seploh ari je..

ujung mgu neh, nk g cari tudung untuk akad nikah..xdecide lg nk pakai tudung cmne..ermmm..tgh pikir...pastu en.tunang cakap nk cari album letak mas kawen..aa ek..album xbeli lg..eh?..byk lg ke benda xsettel neh?..rasenye tinggal benda2 remeh je..erm..ujung mgu ni jugak la nk g service kete..mgu depan nk balik kampung..erm..duit oh duit ada ka lagi duit?...(nyanyi ikut melodi bangau oh bangau)...

minggu lepas g tengok wayang kat alamanda..first time tgk kat sana..tgk cite papadom..siyes bes..bes gila..sape2 yg xtengok lagi silalah ke panggung berdekatan ye..rugi kalo xtgk..part sedeh mmg sedeh gila, part klako mmg sakit perut la gelak...lepas tgk wayang jumpa my friends masa study kat UiTM dulu..so terus la bg kad kat diorang..masa jln2, terjumpa la sepasang kasut yg agak matching dengan baju akad nikah..en.tunang terus suruh beli...so, nani ikut kan aje..hehe..tp nani ada cakap kat en.tunang, masa akad nikah bukan nya pakai kasut sangat pun..nnt tinggal kat tangga masjid jugak..betul x?..tp en.tunang cakap lepas nikah bleh pakai lagi..pakai datang keje..ok..i follow..

lepas ni, kena cari kasut en.tunang plak..xtau la dia nk pakai kasut pe?..kena tgu dia yang decide..em..nani setuju je..ok en.tunang, ujung minggu ni kita g cari barang2 yang xsettel lagi ek..

Thursday, October 22, 2009

Rindunyer....

Rindunya kat hadif...dia dh balik kampung..huhu..hadif tinggal mak lang sorg2 ek..waaa...nk balik kg jugak...rindu dia...

Picture Captions


Picture Captions

Monday, October 19, 2009

Untukmu CT...Azimah's Daughter...

To CT,
ni la gambar yg jimah MMS kat aku...kualiti gambar amat tidak memuaskan...kita tgu ja balik kampung, bleh la kita tengok betol2..hehe...comey anak dia..mcm muka cikgu mukhriz..toi dak?...
HANNAN

nanti bleh la hannan kawan ngn mohd hadiff zaquan...

Friday, October 16, 2009

Lagi gambar baby..

sedapnya tdoooo.....


sape yg kaco aku tdo neh?...


mana org yg dok amek gmbar aku yg tgh sedap tdo neh?...

Thursday, October 15, 2009

15.10.2009

kalo sebelum ni entry nani 12.10.2009, kali ni 15.10.2009...hehe..ari ni my nephew selamat dilahirkan..huhu..excited sgt..maklumla, cucu sulung dalam family nani..mmg semua org tunggu baby ni...nani pun xsempat tgk lg sbb lahir smlm kol 12.30..lahir secara pembedahan sebab kakak nani dh xde tenaga nk push baby kuar..dia lemah sgt kot..so, ari ni balik keje trus nk g hospital ampang ni..xsabar nk tgk...tokwan ngn tok dia tgh ondaway dtg KL..

comelllllllll sgt....gerammmmm...

Monday, October 12, 2009

12.10.2009

Hari ni genaplah usia ku mencecah 24 tahun..(mcm ayat dalam novel..skema..)dah tua rupanya..rasa macam baru semalam jer abeh sekolah tingkatan 5..pastu rasa macam baru je nk daftar masuk U..pastu rasa macam semalam je baru kenal en. tunang..(ye ke?..semua skali rasa cam semalam?..hehe)..uwaa...rindunya kat kawan2 ku masa kat sekolah, UiTM..wehhhh..rindu korang...jom la reunion..mesti mcm2 cite menarik kan..(kuar topic...nk cite pasal bufday)..cepat betol masa ni kan..betul la..masa kalo kita xkejar dia, dia akan jauh tinggalkan kita..harap2 diusia yg ke 24 tahun ni membawa kebaikan, dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki untuk mendapat kerja yang tetap, semoga lebih matang (dh nk jd wife org dh, tp rasa cm perangai budak2 ad lg..kadang2 xbleh nk bertolak ansur..asik nk menang je..try to change..), semoga hidup ini sentiasa dirahmati oleh Pencipta yang Maha Esa, semoga segala yang dirancang akan berjalan dengan sebaiknya..

emm...tetiba ingat plak time kat U dulu..time bufday je mesti kena..huhu..rasa cam nk lari..kalo masa diploma mesti kena dengan budak2 satu level yang mmg otak sewel semua..hehe..termasuk org yg tengah taip ni..tgh tido pon diorang bleh kejut..emm...time tu mmg bengang..tp sekanrang bila ingat balik, tetiba sentimental plak...rindunya korang (fiedah, elia, kirah, marya, faza, eton, nana, ezan, imah)korang mmg best lah...kalo time degree plak..emmm..xsempat nk kena..sbb time bufday je, cuti...hehehe...balik kampung..so selamat...tp time degree plak, nani yang slalu kenakan orang..antara yang kena bye ngn jieha...huhu..bye siap kena mandi ngn kuah meggi lg..cian dia..jiha pun sama...hehe...bila nk jumpa nie korang?...nnt kenduri dtg la..lama dh xjumpa ni..mintak2 la ramai kawan yang bleh datang..

ari ni kat ofis ad jamuan raya..so, celebrate la skali bufday nani..ada la nyanyi2 lagu bufday...potong2 kek bagai..thanks ofismate ku...i appreciate it..

semalam org first yang wish bufday adalah my beloved mum...dia call..ingat ad pe dh memalam buta..rupanya nk wish bufday..huhu..yang second my best fwen ever CT..pastu kierah..dia send video nyanyi lagu bufday..tq2...orang ke-4 baru la en.tunang..itu pun pukul 6.30 pagi..huhu..punya la lena dia tidoq semalam sampai bufday tunang sendiri pun xsempt nk wish..taun ni dapat hadiah best dari en.tunang..dia bg sofa L-shape..dia suruh nani pilih mana yang berkenan..pastu sofa tu bleh pilih plak kain yang jenis ape, warna ape....so sume dia soh nani yang pilih..huhu..tq en.tunang...sofa tu letak kt rumah sewa dia..nnt lepas kawn kitorg dok situ..mmg sume cantik2 kat valencia tu kan en.tunang..rasa cm sume nk..huhu..meja mkn nk...lampu nk...rak kasut nk..mcm2 la..tp semalam booking set bilik tidur ngn sofa jer..sbb kena tengok bajet dulu..hehe..mcm2 nk beli..barang letrik lg...peti ais la..mesin basuh la..paning2...masa nk wat keputusan beli sofa tu pun cm gaduh2 kecil la...sbb en.tunang nk 3+2..nani nk L-shape..kalo umah tu besar xpe la...ni umah pun...em...tp en.tunang cakap bukan bergaduh tu..berbincang..hehe..last skali, setelah dibincang kan pro and cons kitorg dpt kata putus..keputusannya L-shape..lgpun dia kena la ikut ckp bufday girl kan?...kate hadiah..hehe...thanks sayang..

erm...my sister tgh preggy..dh terlebih due pun..due dia 9.10...so, nani harap la dia bersalin ari ni..bleh la nanti celebrate bufday sesame ngn anak buah...tp cam xder harapan jer nk bersalin 12.10...hehe..

byk lg nk tulis..tp kepala dh pening..mcm2 nk tulis..weekend yg memenatkan la, perjalanan yang jauh la...xpe la entry akan dtg...huhu..

Friday, October 9, 2009

Jamuan Rayer BPP

Ari ni jamuan Raya BPP...huh..mkn sampai xlarat nk bergerak..dh mcm ular sawa...hehe..mmg tahap melantak la..mcm2 ad..satay, nasi impit kuah cang, lodeh, sambal ikan bilis (sedap gila..siap tapau..hehe), lemang, rendang ayam & daging, kueh rayer, kek...mcm2 lagi la..lg 1 yg sedap..laksam..mmg mengancam..walaupun mkn xingt tp sempat lg amek gamber..hehee..













Thursday, October 8, 2009

Kad Kahwin Ku...

Let's Picture Tell u..haha..mls nk taip..




kad ni nani tempah kt LH Creative..ramai ckp kedai ni murah..mmg la..harga dia mmg affordable..masa pilih ari tu mmg dh rambang mata..en.tunang sampai dh cemuih tunggu..siap kena marah lg..huhu..

sauna di rumah...

Balik kampung time raya ri tu nani sempat la wat sauna kaki...wat kt umah je..sebenarnya mak cik nani ad bukak spa..so dia ad la barang2nya kan..saje la g umah dia..sampai2 tgk my mom tgh wat sauna..rasa cam teingin plak..hehe..trus nk wat..mmg xthn la..abeh merah2 kaki..tu baru wat sauna kaki..kalo wat sauna yg masuk dalam blik tu..huh..rasanya tahan 5 minit je kot..huhu..mak cik nani ckp, bdn kaki mmg byk toksin sbb air yg kuar tu warna dia huh..keperang-perangan..hehe..ye la..mana penah wat rewatan pe pe pun sebelum ni utk buang toksin..

masa tgh bersauna tu sempat la snap 3 4 keping gambar..hehe..layannnn..

peace...


tahan...


cuba tuk senyum..


berusaha..

Congrats Jimah...

Waaaweeee...pepagi buta td...dlm kol 5.51 nani dpt satu msg..tgh mamai2 tu pun dok pk..xkan en.tunang kejut awal sgt..slalu 6.30 baru kejut..dgn rasa mls membuka mata yang amat sgt, gagahkan diri jugak untuk buka mata membaca msg tersebut..

bila buka jer mata, tgk msg from jimah..trus je bukak..
"Salam..dh selamat lahirkan baby girl berat 2.68 kul 11.25 pm"..
huhu..kawanku dh selamat jd mummy..

tahniah..tahniah..nani yg terover xcited di sini..hehe..besnye baby girl..tp baby tu xsabar2 plak nk kuar ek..kalo tgu sampai 12.10 kan bes..same birthday..hehe..

Selamat berpantang la Mrs.Mukhriz ek..erm..nnti nani kenduri sempat ke abeh pantang..mesti la x kan..huhu..

Wednesday, October 7, 2009

PERhAtiAN...

Sila Pay ur attention here...hehe..JAUHKAN Hp anda dr makhluk di bawah ini..kerana..memory kad anda akan penuh dgn gambarnya...hehe..sila skrol ke bawah untuk mengetahui makhluk tersebut...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.

.
.
.
...

..
.
.
.
.




Jgn MARAH LiLY...wakaka..

Tuesday, October 6, 2009

~tRiP tO rEdAnG~

Sebenarnya nani g Pulau Redang ni dah lama..2/8/09-4/8/09...tp disebabkan baru dapat gambar ni, so barulah bleh upload..tu pun xamek sume gambar ari tu..sbb pendarive da xmuat..tu la..da ckp da kt en.tunang nk beli external hard disk, tp masih tiada apa-apa tindakan..hehe..

nani g redang ngn 6 lg kawan-kawan masa study kat UiTM merbok dulu..nani je junior..yg lain tu senior la..tp kami closed sgt..(nani, fiedah, marya, kierah, elia, faza and nana)..

tiap2 taun mmg kami akan rancang 1 vacation..sbb masing2 dh kerja..ssh nk jumpa..jd bila wat vacation bleh la together-gether...kalo dolu2 kami g penang je..dekat2 je..tp kali ni bila dh masing2 nk kahwin, so kami rancang la tempat yg jauh and happening skit..baru la feel mcm g vacation..

selepas berbincang2, mendapat satu kata putus untuk memilih redang sebagai tempat vacation konon yg last sebelum memasing bertukar status..hehe..fiedah sebagai ketua projek yang mengarrange sume benda..dr mencari tempat penginapan sehinggalah pengangkutan kawan2..

kami decide untuk pilih Redang Beach Resort..tgk kt dalam tenet cam best je tempat ni..tu yang sume setuju..pakej dia pun bes jugak..3kali snorkeling, ad breakfes, ad dinner, 1 bbq..so, cam menarik..tempat tu jugak ad karaoke, snoker pun ad..sbb nana ngn marya suke main neh..

bermula dr awal taun, kami byr pakej ni sikit2..RM6++ seorang..termasuk tiket flight rasanya..da xingat sbb bayar sikit2..tgk2 da abeh bayar pon..mmg exited sgt nk g sbb da lama teringin nk bercuti kat pulau2 ni..tp slalu je xdpt..

ni masa kt LCCT..baru nk bertolak ke Kuala Terangganu..ngntuk gila time ni beb..Flight Kol 6 pg..Siap ttdo dlm keta lg..sbb en.tunang dh sakit kepala..


dr kiri fiedah, faza and kierah..


nani and marya..


yea..kuala terengganu here we come..


kat dalam bot to Pulau Redang..Lame jugak kt dlm bot ni..rasanya sejam lebih kot..da xingat da..nasib baik la xmabuk laut..


mandi manda time..


berbbq


wahhh..sedapnyer..


karok sampai xder sore..nyanyi sampai muntah..


aksi yg ntah pa pa..


lagi aksi yang ntah pa pa..L.O.V.E


check out..


shantekkk permandangan kat blakang..


gaya bebas


lagi gaya bebas


dh nk balik dh..naik tongkang ni series gerun beb..sblum tukar ngn bot yg mcm masa dtg ri tu..


kanak2 ribena..


k la..dh xlarat nk upload dh..penat..

Monday, October 5, 2009

Open House...

Ermm...da lama x update..huhu...malas..tetiba ri ni cam ad mood plak..hehe..

ermm..semalam byk sgt undangan open house..skema jerk ayat..ada 4 open house..tp yg g 2 je..hehe..yg g umah xromate masa kt UiTM Merbok ngn umah mak cik je..yg lain tu xdpt nk dipenuhi sebab dah xsempat..jln plak jem..

da lama x g puncak perdana..semalam bila g, rasaya cm g tempat len..jem gila..kalo dulu mcm tempat jin bertendang..sekarang huh..memenatkan..jem xhingat..rasanya jln tu elok la kalo wat 3 lane..sebab UiTM Puncak Alam da bukak kot..

ni gambar kt open house xromate..kualiti gambar amat tidak memuaskan..("en.tunang,bleh x nk tukar hp baru?"..huhu)

ni plak gmbar candid en.tunang yg lakukan..yg berdiri tu la tuan tanah..fiedah..hehe..yg baju ijo tu marya..pengantin baru tu..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...